Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.160

Exekuce manžela a zrušení penzijního pojištění exekutorem - může to exekutor udělat?

Odesláno: 
Otevřeno 1394 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
prosím o radu. Na manžela je vedena exekuce muže exekutror dát výpověd i mě jako manželce z penzijního pojištění. Děkuji
 
Zdravím Vás, bohužel tomu tak je, jako manželka povinného jste účastníkem exekučního řízení na straně povinného a mám za to, že vymáhaná pohledávka vznikla za trvání manželství. Součástí SJM jsou bohužel i dluhy a ne jen majetek.
 
Dobrý den prosím o radu mám exekuci jistina je 330kč urok 120kč a přišla mi exeekuce na 9450 kč. Nejsou náklady vysoke a jestliže exekuci zaplatím do měsíce sníží se náklady, Děkuji
 
Zdravím Vás, náklady exekuce se skládají z několika složek, jedná se o soudní poplatek, náklady právního zastoupení protistrany. Tyto se vypočtou dle advokátního tarifu a přiznává je soud v exekučním titulu, tj. v soudním rozhodnutí, na základě, kterého je exekuce vedena. Jelikož exekuční titul nabyl právní moci, tak s náklady přiznanými protistraně pravomocným exekučním titulem již bohužel nic nenaděláte. Náklady exekuce se skládají z odměny exekutora a paušálních nákladů exekuce. Zde uvádím, že minimální odměna exekutora je dle vyhlášky 3.000,- Kč, pokud Vám exekutor vyčíslil náklady exekuce v této výši tak se s tím také nedá nic dělat. Obecně je nejlepší exekučně vymáhanou částku uhradit co nejdříve, aby nedošlo eventuálně k navýšení nákladů exekuce v souvislosti s vydáním exekučního příkazu. Z tohoto důvodu je povinným poskytována 30-ti denní lhůta k dobrovolnému splnění vymáhané povinnosti.
 
Dobrý den, když exekuci zaplatím do 30dnu bude mi vrácena nějaká částka z te exekuce. Děkuji
 
Zdravím Vás, pokud zaplatíte do 30 dní tak Vám nic vráceno nebude, protože exekuce je oprávněná a Vy zaplatíte tolik peněz kolik je určeno ve výzvě k dobrovolnému splnění povinnosti. Zde jde o to, že se nebudou dále navyšovat náklady exekuce.