Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.993

Zaplacení dluhu exekutorovi před samotnou exekucí, výkonem exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 1349 x
1 odpověď
 
2013 jsem zila v zahranici a mezi tim soud vydal rozsudek o zaplaceni dluhu 5000 Kc jako odmenu advokatovi o zastoupeni pro nedoplatek TV 86 Kc.
Po nahodnem patrani jsem dostala rozsudek do rukou az 04/2015. Chtela jsem odmenu advokatovi zaplatit, ale bohuzel po dlouhe promlce predal dluh exekutorovi.

Volala jsem na exekutorskou cast Pha 5, kde mi bylo sdeleno, ze jeste exekuce neni vypsana a ze musim dva mesice cekat do rozhodnuti, castka se navysi o cca 10.000 Kc.
Je mozne tomuto rozhodnuti exekutora predejit zaplacenim zavazku? Tak aby exkeutorsky vymer vubec neprobehl?
Jsem matka samozivitelka a ne v ne prilis dobre financni situaci.
Dekuji za odopoved. Hezky den.
 
Zdravím Vás, čím dříve dlužnou, tj. vymáhanou částku uhradíte tím lépe, zde bude nejlepší nechat si příslušným exekutorským úřadem celkovou dlužnou částku vyčíslit a tu pak k určitému datu uhradit. K jakému datu si necháte dluh vyčíslit k tomu datu jej uhraďte, při prodlení by se zbytečně částka navyšovala o další úroky z prodlení, toto ale exekutor neovlivní. Současně si nechejte sdělit i číslo účtu a variabilní symbol, pod kterým bude Vaše platba identifikována. Pokud byste nemohla celou dlužnou částku uhradit najednou, je možné se s exekutorským úřadem dohodnout na splátkovém kalendáři, splátky však nabízejte přiměřené Vaší situaci. Při prodlení by exekutor přikročil k exekuci na Váš majetek.