Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.629

Odhad ceny nemovitosti v exekuci je velmi nízký - jak může majitel nemovitosti napadnout posudek?

Odesláno: 
Otevřeno 1621 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Ráda bych se zeptala na následující. Vinou dluhů jsme se dostali do exekuce a následné dražby nemovitosti ve velmi lukrativní části Prahy. Původní znalecký posudek zpracovaný exekutorským úřadem byl na částku 30.000.000 Kč. Proběhlo první kolo a následně opakovaná dražba a nikdo se nepřihlásil.
Následně nám bylo oznámeno, že si EÚ nechal zpracovat nový znalecký posudek, který ohodnotil nemovitost na 10.000.000 Kč. V posudku se hodnotila pouze nemovitost, která byla dle našeho názoru srovnána s nesrovnatelným, a to s nemovitostmi na Moravě, a dále vůbec nebyly hodnoceny pozemky, které jsou asi tím nejdražším.
Proti posudku jsme podali odvolání, nicméně toto nám bylo zamítnuto s tím, že soud uznal posudek za správný.

Považuji to celé za podvod. Nemovitost v hodnotě 30.000.000 Kč se teď má prodávat za 1/2 nové odhadní ceny, tj. 5.000.000 Kč.
Nedávno se naproti nám prodala menší vila a menším pozemkem okolo 25.000.000 Kč a další za podobnou cenu. Prosím o radu, jak postupovat, když cena je neobjektivní a evidentně pro někoho připravena. Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud jste podali proti novému posudku námitky nebo odvolání, a to Vám bylo zamítnuto je možné ještě podat stížnost na Exekutorskou komoru České republiky, nebo rovnou i trestní oznámení pro trestný čin podvodu, jen je otázkou, zda na exekutorský úřad nebo na soudního znalce, který zpracoval druhý (nový) znalecký posudek. Mám za to, že rozdíl v ceně určené znaleckým posudkem ve výši 20 milionů korun je velice podezřelý. V této souvislosti Vám doporučuji neprodleně navštívit se všemi podklady k exekuci (veškeré písemnosti, znalecké posudky, protokol o neúspěšné dražbě) advokáta v místě Vašeho bydliště, který Vás bude v této věci zastupovat (jednat s exekutorským úřadem, podá na policii trestní oznámení, .). Kontakty na advokáty naleznete i na stránce www. advokatikomora.cz.