Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.788

Exekuční příkaz soudu nemá razítko soudu - je platný?

Odesláno: 
Otevřeno 1440 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
nedávno jsem čelila exekuci kvůli nezaplacenému paušálu od telefonní společnosti, věděla jsem o svém závazku a vše řádně splatila.

Ozvala se jiná exekuční společnost které se nelze dovolat a na Internetu mají podivné stránky. Přišla od ní obsílka na vysokou částku z roku 2008, kdy jsem byla nezletilá a tudíž jsem ani žádný závazek vůči jinému operátorovi uzavřít nemohla.
V obsílce byla spousta papírů ale žádný neměl razítko soudu, v té předchozí, platné, tomu tak bylo. Chtěla jsem se zeptat, zda je taková exekuce platná? Pokud nemá patřičné razítko soudu a ani si nejsem vědoma závazku. Nebo český telekomunikační úřad má jiné pravomoce?
 
Zdravím Vás, exekuce u nás mohou provádět pouze soudní exekutoři jako členové Exekutorské komory České republiky, nebo přímo soudy prostřednictvím exekučního oddělení. Seznam soudních exekutorů naleznete na stránkách exekutorské komory, a to www. ekcr.cz. Zde klikněte na odkaz seznam exekutorů. Podle toho zjistíte, zda je exekuce vedena exekutorem nebo jen společností, která exekucí vyhrožuje pod záminkou vyvíjet tlak na dlužníky (domnělé či skutečné), aby tyto pohledávky neprodleně uhradili. Jako první věc tedy zjistěte, kdo vede exekuci ve Vašem případě. Dále by asi nebylo zcela od věci vzít veškeré podklady od této „exekuce“ a obrátit se přímo na advokáta, který by Vás v této věci zastupoval. Kontakty na advokáty můžete nalézt i na stránce www. advokatikomora.cz. Jinak máte pravdu v tom, že listiny od exekutora nebo od soudu by měly obsahovat úplnou adresu orgánu, který je vydal a razítko s podpisem.