Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.398

Exekuovaný nemá kam vyklidit movitý majetek po vystěhování - jak postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 2910 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
Rád bych se zeptal zda-li je nějak trestně postižitelné zničení exekučně zabaveného majetku? Na toto téma se nikde nepíše.
Jde mi o to, že mé matce na kterou je i vedena exekuce hrozí vystěhování a tento exekučně zabavený majetek nemá kam uskladnit.
Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, pokud byl Vaší mamince exekučně zabaven majetek a nyní jí hrozí vystěhování, bude asi nejlepší kontaktovat příslušný exekutorský úřad a sdělit jim, kde se bude exekučně zabavený majetek nacházet, popřípadě pokud nemá tento majetek, kde uskladnit, bylo by nasnadě, aby jí s touto věcí pomohli její děti. Případně je ještě možné požádat exekutorský úřad o odvoz exekučně zabaveného majetku do nějakého skladu. K poškození exekučně zabavených věcí uvádím, že pokud k poškození těchto věcí dojde po odvozu z místa bydliště povinného tak za škodu na věcech odpovídá přímo dotčený exekutorský úřad a v případě poškození těchto věcí je možné žádat náhradu škody přímo po exekutorském úřadu, který zabavené věci odvezl. S trestní odpovědností je to složitější, za prvé by se muselo prokázat, že ke škodě na exekučně zabaveném majetku povinného došlo úmyslně a za druhé by škoda na exekučně zabaveném majetku musela přesáhnout částku 5.000,- Kč. Přičemž škoda by se určovala dle ceny věcí před poškozením a po něm.