Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.431

Dvě exekuce pro jeden dluh u jednoho subjektu - jak se bránit?

Odesláno: 
Otevřeno 1149 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
moje mamka má problém, má dvě exekuce a obě jsou kvůli pohledávce od obecního úřadu, za nesplacený poslední nájem z obecního bytu. Chci se zeptat, oba zadavatelé jsou obecní úřad, ale každý má jiné číslo jednací, každé přikázal jiný soud.
Je to normální, mě to přijde dost divné aby za stejný dluh který dělá v posledním dopise 65.000 Kč v jedné exekuci byla výsledná částka 112.000 Kč a u druhého 220.000 Kč. Mamka vlastně platila dvakrát skoro 400.000 Kč? Jak se tomu bránít?
Děkuji Vlček
 
Zdravím Vás, z toho co píšete vyplývá, že se jedná o 2 dluhy, každý na základě jiného rozsudku. Nicméně bude nejlepší, když Vaše maminka nahlédne do příslušných soudních spisů u Okresního soudu, který daná soudní rozhodnutí vydal. O jaká soudní rozhodnutí a jaké spisové značky jde se Vaše maminka dozví z exekučního příkazu exekutora, kde je exekuční titul specifikován. Pokud by se však jednalo o jednu pohledávku, která by byla vymáhána dvakrát, tak to by bylo nepřípustné a bylo by to důvodem k zastavení jedné exekuce dle § 268 odst. 1 písm. h) občanského soudního řádu (zákon č. 99/1963 Sb.).