Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.461

Hrozící exekuce pro dluhy bývalého manžela - věřitel s manželkou dlužníka nekomunikuje

Odesláno: 
Otevřeno 1262 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
zjistila jsem, že manžel neplatí úvěr, který vznikl v manželství. Já jsem úvěr tehdy jako manželka také podepsala. Pohledávka je nyní u inkasní společnosti, která hrozí exekucí.
Manžel se mnou nekomunikuje, banka a inkasní společnost také ne, jedná se prý o bankovní tajemství. Já bych byla ochotná dluh i uhradit, ale nikdo se se mnou nebaví. Jak mám postupovat, aby mi nepřišla až exekuce, jak se mi bohužel již jednou stalo? Samozřejmě s dalším navýšením dluhu. Nyní se se mnou nebaví, protože nejsem vedena jako dlužník, ale exekuci na mě uvalit můžou. Co mohu udělat, než mi obstaví plat, účet (bývalý manžel nic nemá, hotovost na účtě ani příjem od zaměstnavatele - nic mu nemohou zabavit).
Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, zde záleží na tom, zda alespoň tušíte o jakou společnost se jedná, pokud to víte bude nejlepší zajít přímo na pobočku a domluvit se přímo s nimi. Pokud nevíte o jakou společnost se jedná, bude nutné oběhat buď všechny společnosti u kterých máte úvěr, nebo se spoléhat na informace od Vašeho bývalého manžela, že Vám alespoň poví u jaké společnosti úvěr neplatí a Vy tak budete moci začít s touto společností jednat.
 
Dobrý den,
moc děkuji za odpověď. Já právě přesně vím, co je to za úvěr i jaká je to inkasní společnost, volala jsem jim i do banky (která to už ale postoupila té inkasní společnosti). Inkasní společnost mi nechce dát vůbec žádné informace (pán, který to má na starosti, doslova řekl: není to na vaše jméno, nic vám neřeknu - já vybírám dluhy a nedávám právní rady). Mám snad právo být informována, když pak budou chtít peníze po mně (povinnost platit mám, ale právo na informace nemám, nerozumím tomu). Kdybych to zaplatila teď, nebude z toho ta společnost mít peníze, to je jasné. Ale nechci, aby to došlo až na exekuci, ne moji vinou a bez možnosti to ovlivnit - už jsem zažila díky manželovi zablokované účty i výplatu. Co můžu udělat? Bývalý manžel mi nic neřekne, vůbec nereaguje na pokusy jej kontaktovat, neplatí ani alimenty. Moc děkuji za Váš čas.
 
Zdravím Vás, pokud víte jaká je to společnost bude nejlepší osobně zajít přímo na pobočku či do sídla této společnosti. Dávat informace po telefonu je zrádné, nevíte přesně s kým jednáte. Vezměte s sebou i oddací list a rozsudek o rozvodu manželství, aby věděli, že jste bývalá manželka a že dluh vznikl za trvání manželství a tedy ohrožuje i Vás. Doufám, že Vám takto něco sdělí, pokud ne tak už vážně nevím co bych Vám poradila, abyste se k informacím dostala.
 
Dobrý den,
děkuji za odpověď, zkusím to osobně se všemi dokumenty, třeba budu úspěšnější. Pěkný večer.
 
Zdravím Vás, doufám, že budete úspěšnější, osobní jednání je vždy nejlepší k tomu, abyste se cokoli dozvěděla. Kdybyste cokoli potřebovala, můžete se na nás obrátit.