Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.636

Exekuce na dlužné alimenty, výživné - bývalý manžel je bezdomovec, má exekuce smysl?

Odesláno: 
Otevřeno 1784 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
bývalý manžel mi už 2,5 roku neplatí výživné ca. 42.000 Kč. Už byl odsouzen na 6 měsíců s 2 letou podmínkou, ale nic se nezměnilo. Párkrát něco poslal, a opět jsem na něj poslala trestní oznámení. Výsledek zatím nevím, myslím, že půjde do vězení. Bylo mi právníkem sděleno, že mám podat návrh na exekuci, kvůli promlčení. Manžel nic nemá, žádnou práci, ubytování, řidičák je to bezdomovec. JAK MOHU POSTUPOVAT, ABYCH O TY PENÍZE NEPŘIŠLA, PROTOŽE MI ZNAČNĚ CHYBÍ.
Když podám návrh na exekuci tím asi nic nevyřeším. Ještě, abych musela platit toho exekutotra, kdyby z něj nic nevymohl je to tak? Myslím tím státního na soudu, ne žádného soukromého. Děkuji Vám moc za odpověĎ. , velice mi s tím pomůžete. Kuličová L.
 
Zdravím Vás, bohužel máte pravdu v tom ohledu, že pokud je Váš bývalý manžel zcela nemajetný nebude mu mít exekutor z čeho strhávat peníze, které by Vám poukazoval. Pokud by Váš bývalý manžel skutečně šel do vězení je možné, že by Vám byly peníze posílány z částek, které by si vydělal při práci ve výkonu trestu odnětí svobody. Je pravdou, že soukromému exekutorovi byste musela hradit náklady exekuce v případě jejího zastavení pro nemajetnost povinného Vy. Je možné ještě zkusit podat návrh na nařízení exekuce přímo k exekučnímu soudu. Otázkou však je ¨, zda se podaří vymoci na Vašem bývalém manželovi, alespoň nějaké peníze.