Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.542.404

Exekuce pro dluh na koncesionářském poplatku u České televize - obstavení mzdy a nemovitosti

Odesláno: 
Otevřeno 2578 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
od 2014 je na mně vdená exekuce ve výši 900.000 Kč, kde jsem se pak s exekutorkou domluvil na splátkách, tak mi RD nepordali, ale exekuce (blokace nemovitosti exekutorským právem zástavním) stále na něm je.
Teď na mně Česká televize poslala exekuci, kvůli poplatku, kde výše dluhu je 3.800 Kč. Teď od katastralního úřadu přišla zpráva, že mám plombu na RD od advokáta ČT pro příkaz. Je možné aby advokát zaslal na katastrální úřad požadavek na exekuci baráku bez
1- upozornění advokáta, že proti mne bude vedeno, alespoň nevím že by nějaký dopis přišel
2 - dluh ve výši 3.800 Kč obstavit celý RD dům a po případě ho dát k prodeji
3 - Ještě mi od advokáta nepřišla žádna korespodence, že o uvalení exekuce na mně, jen přišlo upozornění katastru, že byla vložena plomba, a mám se do 15 dni vyjádřit.
Jak se prosím proti tomuto bránít, ano mám dluh vůči České televizi, psal jsem jim email, o možnosti splátek, ale neodpovděli.
Poslali na záčatku února 2015 upozornění, že dlužím 3800 Kč a do 15 dni, to mám zaplatit. Toto nepřišlo doporučeně, neměl jsem teď tolik peněz, tak jsem to chtěl zaplatit v březnu 2015. Ale pak mi přišlo do schránky z katastru, že je plomba na RD, která byla vložená 5.3.2015.
Můžu se prosím proti tomu nějak bránít? Dluh samozřejmně uznávam, ale nemám na další exekuci, už teď mi stahují vše ze mzdy - i manželce.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, ohledně koncesionářských poplatků muselo probíhat soudní řízení, které skončilo buď platebním rozkazem nebo rozsudkem, který by byl exekučním titulem. Exekuci je možné zahájit jen na základě pravomocného a vykonatelného exekučního titulu. K Vašim dotazům uvádím, že ano, je možné, že Vás advokát protistrany nebude informovat o tom, že na Vás podá návrh na nařízení exekuce. K druhému dotazu uvádím, že pro dluh, který na jistině činí 3.800,- Kč by neměl být exekučně postižen RD, odporuje to zásadě přiměřenosti. Nicméně na Vašem RD již jedna exekuce vázne (900.000,- Kč, které splácíte), takže v tomto případě by to nebylo až tak neobvyklé. Věřitel (oprávněný, který by byl druhý v pořadí může svoji vykonatelnou pohledávku uplatnit, a to formou přihlášky pohledávky u prvého exekutora. Je možné, že Vám exekuční příkaz či jiné vyrozumění o této exekuci bude doručeno až následně, Mám, za to, že až Vám bude doručen exekuční příkaz bude v něm obsažena i výzva k dobrovolnému splnění povinnosti, kde Vám bude poskytnuta 30 ti denní lhůta k plnění.
 
Dobrý den,
prosím o inforamci Mám v exekuci RD, kde exekuce je na 900 tis, mám ale i na RD hypotéku ve výši 1700000kč, ktrerou splácím teprve 5 let. Polovina RD stojí na cizím pozemku, tak i 3/4 zahrady, kde majitele jsou 4, skterými jsem se ještě nedohodl na přepisu. Prakticky, tento dům je neprodejny. Proto e chci zeptat, je možné aby tento RD se vymanil z exekuce? Slyšel jsem, že to jde, že by prodej nepokryl skoro žádné náklady apod. Děkuji moc za informace. Přeji pěkný den Górecki
 
Zdravím Vás, o podmínkách za kterých by se daný dům neprodával v dražbě je nutné se dohodnout přímo s exekutorským úřadem, který má nemovitost dražit. Problém však vidím v tom, že dluh vymáhaný exekucí je dosti vysoký cca 900.000,- Kč jak vyplývá z Vašeho dotazu, proto mám za to, že exekutor by chtěl nemovitost spíše dražit. Nicméně je možné, že až mu vše o nemovitosti řeknete, že se nějak rozumně dohodnete. Nicméně mám za to, že bez nějaké formy úhrady dluhu vymáhaného exekucí se to s největší pravděpodobností neobejde. Za zkoušku však nic nedáte a rozhodně zkuste na daný exekutorský úřad zatelefonovat nebo tam jeďte osobně.
 
Dobrý den.
Upsal jsem se jakožto fyzická osoba za dluh s. r. o. firmy, kde s. r. o. firma, přestala platit a exekutor teď chce abych platil splátky já. Tak se i stalo. Domluvil jsem se s exekurorem na splátkaách 7500, . měsíčně.
Jenže to to platim ze svého příjmu, kde jsem jako OSVČ. PRoto se chci zeptat, jestli můžu si nějak odečíst toto z příjmu, nebo to dát nějak do nákladu, protože vetšinu co vydělám, jde na splátky dluhu.
Dále mám několik půjček, které také splácím ale zas z příjmu co jsem vydělál jako OSVČ. Velice prosím o radu, děkuji
 
Zdravím Vás, bohužel Vám ohledně možnosti účetně odepisovat splátky exekuce neporadím, neboť nejsem účetní, ale právnička. Toto bude nutné konzultovat s účetní.