Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.840

Okamžité zaplacení elektronického platebního rozkazu - jak zrušit EPR?

Odesláno: 
Otevřeno 1544 x
7 odpovědí
 
Dobry den,
bratr dostal elektronicky platebni rozkas ale castku kterou mel hradit uhradil zrovna ten den comu ten rozkas dosel prosim je jeste nejaka moznost rozkaz zrusit kdz dluh uhradil.
Dekuji.
 
Zdravím Vás, elektronický platební rozkaz, který byl žalovanému doručen je možné zrušit pouze odporem. Odpor však v případě Vašeho bratra, který dluh uhradil nemá smysl podávat, nebit podáním odporu se elektronický platební rozkaz zruší, ale věc by projednával soud. Tím, že Váš bratr dluh uhradil tak jej i uznal. Podáním odporu by tak došlo k dalšímu navýšení nákladů, které by měl Váš bratr hradit. Zde doporučuji, aby Váš bratr kontaktoval žalobce a sdělil mu, že jistinu uhradil a řekl, kdy se tak stalo. Dále dlužníka požádal o vyčíslení příslušenství pohledávky ke dni jeho úhrady a dále, aby rovněž uhradil i náklady soudního řízení a právního zastoupení žalobce. Náklady právního zastoupení žalobce se hradí přímo právnímu zástupci, kterého by měl kontaktovat za účelem sdělení čísla účtu, na který má tyto náklady právního zastoupení uhradit.
 
Dobry vecer. Dekuji za. Otpoved. Prosim. Jeste. Se zeptam. Zadam o oddluzeni. Mam uver. U banky. A ta. Me doporucila si kpujce prilozit ke smlouve spoludluznika. Jiz sem tak ucinila smi tak doufat ze kdyz budu mit. U pujcky z banky spoludluznika ze me banka nebude chtit dum sesplatnit kdyz maji jeste u mam spoludluznika. Dalsi zavasky mam u nebankovnich veritelu jakou mam prosim jistotu ze me bude oddluzeni schvaleno a co kdyz nebude co se prosim deje dale dekuji.
 
Zdravím Vás, jistotu, že Vám bude schváleno oddlužení nemáte. Musíte však splnit zákonné požadavky nutné pro povolení oddlužení. Detailní informace o osobním bankrotu a podmínky jaké musí předlužená osoba splňovat jsou uvedené zde:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/107/11790-postup-osobniho-bankrotu-oddluzeni-insolvence-podle-insolvencniho-zakona.html
K půjčce u banky uvádím, že je dobře, že máte spoludlužníka, nicméně bych se ještě u banky raději informovala o tom, jak by banka postupovala v případě, že by Vám bylo schváleno oddlužení, zda by nedošlo k zesplatnění úvěru. Bance sdělte, že máte spoludlužníka. Pokud bude oddlužení schváleno bude Vám určen splátkový kalendář, který budete po dobu 5 let hradit a splácet tak dluhy přihlášeným věřitelům. Pokud oddlužení schváleno nebude Váš návrh na povolení oddlužení bude zamítnut a vše bude probíhat tak jako by tento návrh nebyl podán.
 
DOBRY DEN DEKUJI ZA VESKERE OTPOVEDI. PROSM KDYZ CHCI ZADAT O ODDLUZENI A MUJ PRIJEM BUDE CINIT 11.000KC Z TOHO BANKA CHCE HRADIT CASTKU V ODDLUZENI 2500KC PROSIM MUZE ME VYJIT ODDLUZE I V TOMHLE PRIPADE ZE ZBYVAJICI CASTKU PRO ODDLUZENI JE 100.000KC JSOU TO NEBANKOVNI PUJCKY . U BANKY MAM CASTKU 300.000KC TA SE PRY MUSI HRDIT STALE INEZ SE ODDLUZENI VYRIDI U NEBANKOVNICH SPOLECNOSTI MAM 100.000KC DEKUJI
 
Zdravím Vás, Váš dotaz se netýká výkonu rozhodnutí (exekuce) bude lepší když jej položíte kolegovi, který se zabývá přímo insolvencí. Zda Vám bude schváleno oddlužení či nikoli bude záviset na rozhodnutí soudu a také na tom kolik věřitelů se přihlásí a v jaké výši uplatní pohledávky vůči Vaší osobě. K návrhu na povolení oddlužení však budete muset připojit veškeré doklady, které k jednotlivým půjčkám či úvěrům máte. Každopádně bude lepší když tento dotaz položíte přímo kolegovi, který se zabývá insolvencí, já mám na starosti exekuce.
 
DOBRY DEN PROSIM KDYZ MAM CELKEM DLUHY ZA 562.000KC PROSIMMAM VUBEC NEJAKOU SANCI NA POVOLENI NA ODDLUZENI JSEM SAMA A MAM POUZE JEDEN PRIJEM 11.000KC DEKUJI
 
Zdravím Vás, to posoudí soud. Nicméně bude lepší když se s tímto dotazem obrátíte na kolegu, který se zabývá přímo insolvencí. Popřípadě můžete zkusit i tzv. konsolidaci půjček v bance, popřípadě i u nebankovního subjektu. U nebankovního subjektu budou s největší pravděpodobností vyšší úroky. Tam Vám všechny půjčky sloučí do jedné a budete tak platit nižší měsíční splátky, ale doba, po kterou budete splácet se prodlouží. Problém je ten, že Váš příjem není příliš vysoký a také Vám musí něco zbýt i pro Vás na obstarávání základních potřeb. Přesto by bylo nejlepší se s tímto dotazem obrátit přímo na kolegu, který se zabývá insolvencí, ten Vám lépe poradí v této oblasti než já.