Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.201

Insolvence, oddlužení, osobní bankrot a odškodnění oběti trestného činu - spadá do majetkové podstaty?

Odesláno: 
Otevřeno 1020 x
2 odpovědi
 
Může, či nemůže být zabaveno insolvencí i odškodnění oběti trestného činu? Nebo to do insolvence nespadá, tudíž nemůže být zabaveno, jako např. : dar, osobní věci apod.
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/50-vlozit-dotaz/134-vlozit-dotaz.html. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.

Insolvence a exekuce spolu nesouvisí.
 
Zdravím Vás, Váš dotaz se netýká výkonu rozhodnutí (exekuce), proto bude nejlepší, když se s tímto dotazem obrátíte přímo na kolegu, který se zabývá insolvencí. Nicméně dle mého názoru, pokud někdo hradí splátky dle splátkového kalendáře určeného soudem při povolení oddlužení, měl by o každé majetkové hodnotě (tedy i o odškodnění oběti trestného činu), kterou nabude po dobu splátek informovat insolvenčního správce. Ten následně rozhodne, z jaké části či zda bude odškodnění použito pro mimořádné splátky věřitelům dlužníka v rámci oddlužení. Nicméně Vám doporučuji tento dotaz položit kolegovi, který se zabývá insolvencí.