Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.352

Prodej firmy před exekucí - jak napadnout prodej firmy dlužníkem?

Odesláno: 
Otevřeno 1570 x
3 odpovědi
 
Vzal jsem si 2010 v bance pujcku na 300 tisic a penize pujcil dobremu kamaradovi do dobre prosperujici firmy s tim, ze mi bude mesicne splacet po dobu 3 let. Kazda splatka byla vyssi nez moje splatka do banky, takze si neco vydelam.
Samozrejme neprisla ani prvni splatka, protoze “byla spatna zima”, “nepovedl se mi jeden obchod”, atd. Po roce urgovani a nesplaceni jsem podle zakona smlouvu o pujcce s firmou vypovedel a zacal se soudit. Kamarad daval nesmyslne odpory a omlouval se u soudu.
02/2014 konecne soud rozhodl v muj prospech. Mezitim kamarad stihl firmu prodat osobe o ktere jsem nikdy neslysel. Za dalsi rok se konecne dostal soud k exekuovani majetku.
Dnes 26.2.2015 jsem dostal zpravu, ze povinny (ona prodana firma) nema zadny majetek, ktery je mozno postihnout exekuci. Na poplatcich soudu, na pravnicich a na vsem ostatnim jsem prisel asi o 400 tisic. 3 roky jsem zil z ruky do pusy. Nedokazu pristopit na to, ze kamarad podnika na jmeno sveho bratra a zije si “jako prase v zite” a me okradl o 400 tisic a ja mam jen papir s rozhodnutim o exekuci na firmu, ktera je jen jmeno na papire.
Vim, ze onen clovek podnikal na hranici zakona, falsoval ucetnictvi, vyvadel penize z firmy, provozoval cinnosti, na ktere nemel povoleni a vraceni mych penez se vyhnul zcela promyslene. Bohuzel nemam na nic z toho dukazy. Jedine, co mohu prokazat, je, ze smlouva smlouva o pujcce je neplatna, protoze zfalsoval podpis jednatele spolecnosti. Tim byla jeho matka, protoze on se ve firme pouze zamestnaval. Ta mi dokonce podepsala u notare, ze o te pujcce nevi a nikdy ji nepodepsala.
Prosim pomozte. Jakykoliv napad uvitam. Kdyz uz nedostanu penize, tak alespon pozaduji potrestani te osoby, ktera me okradla. Z doslechu vim, ze takhle sikovne okradl jeste dalsi lidi.
Co mam dal udelat? Je jeste nejaka moznost, jak zabranit temhle lumpum beztrestne okradat lidi? Dekuji
 
Zdravím Vás, Váš dotaz přímo nesouvisí s výkonem rozhodnutí (exekucí). Ze všeho co píšete vyplývá, že se Váš "kamarád" vůči Vám dopustil trestného činu podvodu nebo zpronevěry. Proto bych se se všemi podklady obrátila buď na advokáta, kterému přinesete všechny podklady a on tak komplexně posoudí situaci a zvolí nejvhodnější řešení pro Vás, popřípadě se můžete také obrátit přímo na policii, kde bych na "kamaráda" podala trestní oznámení. Až půjdete na policii doporučuji Vám, abyste si vzal veškeré podklady, které máte k dispozici, tj. onu smlouvu o půjčce, rozsudek soudu a přípis exekutora o tom, že povinný nemá žádný majetek a policii sdělil vše co víte o "podnikání" Vašeho "kamaráda". Popřípadě se ještě může jednat o trestný čin zkrácení věřitele, neboť Váš "kamarád" prohrál soud a bylo mu jasné, že společnost bude postižena exekucí tak jí raději převedl na jinou osobu. Dále je možné, abyste se s tímto dotazem raději obrátil i na kolegu, který se zabývá přímo trestním právem a vyčkal tak i na jeho odpověď.
 
Jsem ohromen a velice potesen Vasim servisem. Necekal jsem, ze se mi dnes nekdo zadarmo muze dat alespon jiskricku nadeje. Moje pravnicka si nechala platit jen za otrocke ukoly spojene se soudnim procesem.
Zkusim podle Vasi rady dat dohromady vse co vim, aby mela Policie s cim pracovat. Uz jsem na firmu drive trestni oznameni podal. Policie si sla ale promluvit s „kamaradem“ misto jednatelkou, ten jim uvaril caj, ukazal pritelkyni v minisukni a rekl jim, ze firma dluhy uznava, ale nema z ceho platit. Policii to v te dobe stacilo (bylo to tesne po vypovedi smlouvy). Snad budou mit tentokrate vic podnetu k tomu, aby sli vice do hloubky.
Mel bych dotazu asi jeste milion, ale i za vyse uvedene jsem velice vdecny.
 
Zdravím Vás, jsme tu proto, abychom pomáhali lidem v obtížných životních situacích. Pokud máte jakýkoli dotaz, který se týká exekuce můžete se na mě kdykoli obrátit, odpovím vám ráda. Pokud máte dotazy z jiných oblastí práva bude nejlepší obrátit se přímo na kolegy, kteří se danými právními odvětvími zabývají. Mám za to, že situace, kdy má společnost dluhy a nehradí je tak je otázkou času, kdy dojde k exekuci. Váš "kamarád" to tušil a proto společnost převedl na jinou osobu. Toto jednání dle mého samo o sobě by mohlo naplňovat skutkovou podstatu trestného činu zkrácení věřitele. Sama půjčka a její nesplácení pak trestný čin zpronevěry nebo podvodu.