Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.775

Exekutor chtěl vědět mobilní telefonní číslo na dlužníka po zaměstnavateli - je to v pořádku?

Odesláno: 
Otevřeno 1623 x
3 odpovědi
 
Pěkný večer,
mám zkušenost, že exekutor požadoval po mém zaměstnavateli moje majetkoprávní poměry a telefonní číslo mobilního telefonu. Ty poměry docela chápu, ale telefonní číslo? Vždyť v exekučním řízení může oprávněný zůstat pasivní. Zaměstnavatele to docela překvapilo.
Je toto jednání správné?
 
Zdravím Vás, telefon exekutor požadoval pro snadnější komunikaci s účastníky řízení. Je možné, že i v rámci exekuce nastane situace, kterou bude třeba operativně řešit a doručování písemnosti na adresu trvalého pobytu by vše prodloužilo. Požadavek telefonického kontaktu bývá stále častější, exekutorům kontakt dají i účastníci řízení sami, zde to tedy exekutor řešil přes zaměstnavatele. Jinak máte pravdu v tom, že v průběhu exekuce může povinný zůstat pasivní. Pasivní může zůstat i oprávněný, ačkoli to není příliš v jaho zájmu, neboť by se měl zajímat jak exekuce probíhá.
 
A jaká je tedy nejlepší komunikace s exekutorem. Sama jsem třeba určité písemnosti posílala i emailem, ale na ty mi odpovězeno nebylo. Stále tedy převládá písemná forma a dopis doporučený?
 
Zdravím Vás, buď lze písemnosti osobně doručit do sídla exekutora (za předpokladu, že exekutorský úřad se nachází ve stejném městě v jakém bydlíte), popřípadě v běžných věcech (podání, návrhy, .) bych volila doporučenou zásilku s dodejkou. V operativních případech (běžné dotazy, např. číslo účtu, výše dluhu, .) doporučuji telefonický kontakt nebo email.