Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.777

Exekutor nekomunikuje, nereaguje na dopisy, emaily - jak postupovat a pozastavit exekuci?

Odesláno: 
Otevřeno 3487 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Už jste nám jednou odpověděli po číslem 1721
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/home/dotazy-exekuce/questions/1721-nebankovni-pujcka-se-zastavou-auta-auto-si-spolecnost-nechala-a-dala-exekuci-dluznikovi-i-kdyz-splacel-dluh.html.
24.2.2015 tak učiníme. Máme problém - exekutor neodpovídá na emaily, na dopisy. Snažili jsme se spojit i se společností co zadala exekuci a nic.
To nejednání exekutora se nám nelíbí. Vypadá to jako když - nebudete mít v ruce nic nemůžete se bránit. Potřebujeme alespoň tu exekuci pozastavit aby mi někdo nepřišel lepit papírky na nábytek.
Jak se dostaneme na toho kdo nařídil exekuci a napadnout ji?
Moc Vám děkujeme. Zdenka
 
Zdravím Vás, ano vzpomínám si radila jsem Vám, abyste nejprve kontaktovala daný exekutorský úřad. Pokud se situace nezlepší je možné obrátit se se stížností na jednání exekutora na Exekutorskou komoru České republiky, která vše prošetří. Nicméně je nutné do stížnosti uvést spisovou značku a účastníky řízení (oprávněného a povinného). K další části dotazu uvádím, že z exekučního příkazu zaslaného exekutorem zjistíte, kdo je oprávněný a dále z exekučního příkazu dále zjistíte, zda je oprávněný právně zastoupen advokátem, a pokud ano, tak je možné kontaktovat tohoto advokáta. Tímto způsobem se tedy dostanete k tomu, kdo nařídil exekuci. Nicméně návrh na zastavení exekuce dle § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) nebo na odklad exekuce dle § 54 exekučního řádu lze podat jen k exekutorovi, který vede exekuci.