Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.878

Návrh na částečné zastavení exekuce - vzor, tiskopis, formulář ke stažení online zdarma

Odesláno: 
Otevřeno 7370 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
18.2.2015 ke mě přišel exekutor, že prý dlužím částku 16.000 Kč společnosti Park Industrial (oprávněný). Přitom před více než rokem jsem na stejný exekuční příkaz akorát na nížší částku reagoval a zaplatil. Po zaplacení jsem psal doporučený dopis exekutorovi, který to po mě vymáhal, jestli je vše v pořádku, ale nikdo se neozval.
18.2.2015 mi bylo sděleno, že o zaplacené částce se neví a stejně nebyla úplná. Mám proto napsat návrh na částečné pozastavení exekuce s tím, že doložím, že jsem už část splatil a tím pádem by mi ta zaplacená částka měla být odečtená z celkových exekučních nákladů. Jak by ale takový návrh měl vypadat vůbec nevím a nechci udělat nějakou chybu která by mě stála další peníze. Mohli by jste mi prosím poradit kde takový vzor stáhnout - nejlépe online a zdarma? Děkuji
 
Zdravím Vás, návrh na zastavení exekuce je upraven v ust. § 55 exekučního řádu (zákon č. 120/2001 Sb.). Návrh se podává k exekutorovi, který vede exekuci. Jako první je třeba správně uvést spisovou značku, a správně označit oprávněného a povinného. Dále je nutné uvést, že se jedná o návrh na částečné zastavení exekuce, neboť jste část dluhu již uhradil a přibližně uvést, kdy se tak stalo. O částečné úhradě dluhu bude nutné přiložit důkazy, např. výpisem z účtu, kopií složenky, strvzenkou z bankomatu, . Nic víc v návrhu již uvádět nemusíte. Kopii návrhu si ponechte pro svoji potřebu, pokud budete návrh posílat poštou pošlete jej na adresu sídla exekutorského úřadu a pošlete jen s doručenkou doporučeně. Doručenku si poté přiložte k návrhu. Doufám, že Vám tato informace alespoň trochu pomůže.