Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.274

Jak zastavit exekuci po zaplacení dluhu věřiteli?

Odesláno: 
Otevřeno 1507 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Příslušný správní orgán vydal rozhodnutí, že jsem povinen zaplatit částku cca 2.000 Kč do 15 dnů od právní moci. Doklady s právní mocí jsem však obdržel až po vypršení této lhůty. Zaplatil jsem správnou částku požadovaným způsobem ale se zpožděním.
Po 5 týdnech od zaplacení vydal okresní soud pověření k vedení exekuce a za dalších 5 týdnů exekutor zahájil exekuci.
Přes Vánoce a nový rok jsem byl mimo bydliště a je pravděpodobné, že jsem proto nepřevzal dopis od okresního soudu. O zaplacení (s důkazem) jsem informoval exekutora i okresní soud a požádal o zastavení exekuce.
Informaci o zaplacení na mou žádost potvrdila exekutorovi i oprávněná osoba. Jaké mám další možnosti? Co se dál bude dít?
Děkuji. Petr
 
Zdravím Vás, budete muset ještě uhradit náklady exekuce a odměnu exekutora, popřípadě ještě příslušenství pohledávky ode dne, kdy jste měl uhradit až do dne, kdy jste ji uhradil. Nejlepší bude kontaktovat exekutorský úřad s žádostí o sdělení celkové dlužné částky a sdělení bankovního účtu a variabilního symbolu a tuto částku uhradit. Tyto údaje si nechejte poslat např. na email. Poté by již měla být exekuce ukončena, neboť dlužná částka, úroky z prodlení a náklady a odměna exekutora budou uhrazeny. Pokud byste dlužnou částku nemohl uhradit najednou je možné se dohodnout i na splátkách.