Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.729

Insolvence a zesplatnění dluhu u banky, věřitele - informace

Odesláno: 
Otevřeno 1903 x
2 odpovědi
 
Dobry den, chci jit do insolvence byla jsem se jiz kontaktovat u poradce a u banky u ktere ma zastavu na dum. Jeden pan z banky me napsal dopis, ze jakmile vztoupim do insolvence, bude moje pohledavka vuci bance zesplatnena. Mam tomu rozumet tak ze me banka neumozni jit do insolvence? Bylo me taky doporueno ze si muzu najit treti osobu (spoludluznika). Ma banka narok me tohle udelat ze do insolvene nepujde a bude chtit penize ihned, dekuji
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/50-vlozit-dotaz/134-vlozit-dotaz.html. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.

Dotazy do poradny prosím vždy posílejte s diakritikou (háčky a čárky nad písmeny), děkujeme za pochopení.
 
Zdravím Vás, většina smluv o hypotékách má ustanovení, že exekuce, konkurz (insolvence) mohou banku oprávnit k tomu, aby žádala celou zbývající částku úvěru k úhradě, tj. zesplatnění. Zde záleží na tom co máte uvedeno ve smlouvě s bankou. Nicméně, pokud byste si našla solventního spoludlužníka je možné, že by banka dále souhlasila se splácením úvěru a k zesplatnění by tedy nedošlo. Vstupem do oddlužení (osobní bankrot) se přerušují veškerá soudní řízení a exekuce, a to až do ukončení oddlužení. Pokud podnikáte a vstoupíte do insolvence je to známkou toho, že pravděpodobně máte finanční potíže a tudíž je zde riziko, že byste úvěr nemusela řádně splácet, proto to zesplatnění. Takže ano, banka má nárok toto provést, ovšem za podmínky, že je to takto upraveno ve smlouvě.