Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.502

Upozornění na dluh na adresu přechodného bydliště a exekuce na účet - je exekuce oprávněná?

Odesláno: 
Otevřeno 1384 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
z internet bankingu jsem se dozvěděla, že mi byla udělena exekuce na účet od finančního úřadu. Neměla jsem ani tušení, čeho se to týká. Finanční úřad mě vůbec neinformoval o tom, že bych měla něco zaplatit. Když jsem jim volala, řekli mi, že poslali dopis na přechodné bydliště. Tam už nebydlím. Oni nemusí když to nedoručí napsat před exekucí na trvalé bydliště nebo mě informovat mailem, telefonem, když tam mají vše uvedené? To, že se na dané adrese již nenacházím jsem jim zapomněla oznámit, neboť nepodnikám.
Když jsem jim dnes 13.2.2015 volala, řekli mi, že jsem nezaplatila daň z nemovitosti za 2014. Daňové přiznání jsem podala. Manželovi došla složenka, podával to o měsíc později než já ještě na přechodné bydliště, kde jsme bydleli do července 2014. Mě nic nepřišlo. A teď exekuce na účet. Prý jsem jim dlužila 167 Kč.
V lednu 2015 mi strhli částku přes 700 Kč a ještě jakýsi poplatek za vedení účku s exekucí 560 Kč. Krom toho teď budu mít někde záznam. Mohu s tím něco dělat?
Moc děkuji za radu!
 
Zdravím Vás, pokud Vám správce daně, tj. finanční úřad zaslal výzvu k úhradě (platební výměr) na adresu, kterou jste správci daně uvedla jako adresu doručovací, postupoval správně. Bohužel jedna úřednice má na starosti cca 200 daňových subjektů, mnohdy i více a z tohoto důvodu nemůže každému telefonovat. Jediné co s tím můžete udělat je zajít na příslušný finanční úřad a danou částku uhradit, a to na pokladně finančního úřadu. Poté Vám bude účet odblokován. Příště raději úřadům včas oznamujte změnu doručovací adresy.