Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.123

Exekutor nereaguje na návrh na zastavení exekuce - co dělat?

Odesláno: 
Otevřeno 2076 x
9 odpovědí
 
Přeji pěkný den, od 2002 jsou proti mě vedeny dvě exekuce (podepsala jsem za kolegu 2 směnky) od té doby na mě vymohli cca 80.000. A i když jsem nikdy z těch peněz na směnce nic neviděla, nabídla jsem jim 2011, že si půjčím a zaplatím jim (100.000 Kč) cca 10% z objemu směnek. Na to konto udělali, zátah, zastavili mi tím podnikání.

Od té doby jsem na pracovní úřadě (Úřad práce). Dosud vymožené nepokrylo ani náklady na řízení exekuce. Koncem roku 2014 jsem exekutorovi psala žádost o zastavení exekuce, nemám žádný příjem, žádný majetek a vzhledem k situaci do které mě dostali (Úřad práce) není ani předpoklad, že při pokračování někdy uspokojí i jen náklady na řízení.
Žádost zůstala bez odezvy, poraďte prosím co mohu ještě udělat?
Děkuji předem za jakoukoli pomoc s pozdravem 57host
 
Zdravím Vás, v tomto případě zřejmě exekutor odeslal Váš návrh na zastavení exekuce spolu se spisem k posouzení soudu, který o něm rozhodne. Nebo je také možné, že exekutor čeká na vyjádření oprávněného. Dle § 55 odst. 3 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.), totiž exekutor do 15 dní ode dne, kdy mu byl doručen návrh na zastavení řízení vyzve další účastníky řízení, aby se k návrhu vyjádřili, a to ve lhůtě 30 dní od doručení žádosti o vyjádření. Pokud souhlasí, exekutor exekuci zastaví.
Pokud exekutor návrhu na zastavení exekuce nevyhoví postoupí jej spolu s exekučním spisem k rozhodnutí exekučnímu soudu. Takže spis je buď u exekutora nebo na soudě. Pokud chcete vědět co se děje kontaktujte příslušný exekutorský úřad a na Váš dotaz by Vám měli sdělit, kde se spis nachází. Nic dalšího již bohužel dělat nemůžete, pokud není z čeho brát, tak Vám ani exekutor již nemá co vzít a je tedy možné se opětovně pokusit o návrh na zastavení exekuce, popřípadě doufat, že návrh na zastavení exekuce podá sám oprávněný.
 
děkuji Vám, exekutor ten návrh musí zpracovat a nebo nemusí nic udělat? 57
 
Zdravím Vás, exekutor posoudit, zda je návrh v pořádku a musí vyzvat oprávněného, aby se k návrhu vyjádřil. Poté buď o návrhu rozhodne sám, nebo jej postoupí k rozhodnutí exekučnímu soudu.
 
děkuji 57
 
Nemáte zač, přeji Vám hezký zbytek dne
 
Přeji pěkný den, včera jsem volala k exekutorovi, řekli mi, že tam není ta správná osoba, která by mi odpověděla co je s mým podáním a dnes jsem se dozvěděla, že teprve včera odeslali dotaz právníkovi. Připustil, že návrh přišel v prosinci loňského roku, neplatí pro ně žádný termín? 57
 
Zdravím Vás, to je těžké, lhůty jsou obsaženy v zákoně. Nicméně ani soud nikdo příliš nekritizuje když rozhoduje s průtahy. Radím Vám, abyste raději počkala. Je to lepší než si stěžovat, koneckonců se rozhoduje o návrhu na zastavení exekuce a kdybyste podala stížnost vše by se ještě protáhlo, takže raději počkejte na rozhodnutí.
 
Stejně bych to neřešila jen mě to zajímalo, děkuji moc 57
 
Není zač, přeji pěkný zbytek dne.