Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.576

Jak dlouho trvá převod peněz od od exekutora věřiteli (prodej nemovitosti v dražbě)

Odesláno: 
Otevřeno 2815 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
mám otázku: jak cca dlouho trvá převod peněz od exekutora? Měli jsme chatu v exekuci na níž byl dluh cca 70.000 Kč a 30.000 Kč pojišťovna. Prodala se za 210.000 Kč a už je to 14 dní. Rád bych věděl jak dlouho cca trvá než mi exekutor pošle zbytek peněz. Bohužel už tam volám 4 dny a nedá se tam dovolat, mají 3 čísla a všude že operátoři hovoří už 4 pracovní dny!
Prosím nemáte někdo zkušenost jak to chodí? Předem děkuji L. T
 
Zdravím Vás, musíte ještě počkat, neboť usnesení o příklepu musí být vyvěšeno 15 dní na soudě než nabude právní moci. V této době lze totiž ještě učinit tzv. předražek, tzn. , že lze nabídnout vyšší cenu, než za jakou byla nemovitost (chata) vydražena. Po těchto 15 dnech od vydražení by bylo vhodné zjistit, zda usnesení o příklepu nabylo právní moci, pokud ano, tak zda vydražitel uhradil v této 15-ti denní lhůtě cenu nemovitosti na účet exekutora. Poté Vám bude zbytek peněz vyplacen exekutorem a exekuce bude ukončena.
 
No ona top kupovala znama a ty mu to pry už platili měli na to 14 dnů. Někdo mi řekl že si muže vzít exekutor jeste dost za drazbu a drazitel 15-25% z prodeje a že to muzu dostat až tak za pul roku. Proto vubec nevim jak to chodí …
Moc děkuji za odpověd
 
Zdravím Vás, stejně je nutné počkat až usnesení nabude první moci, neboť do 15 dní se může stále ozvat někdo, kdo vydražitele, tj. Vaši známou tzv. přeplatí. Ano, exekutor má nárok na odměnu, která se uhradí z ceny nemovitosti. Takže byste měl dostat zbytek z ceny po odečtení celkové dlužné částky, a tato částka ještě poklesne o odměnu exekutorovi. Mám za to, že peníze byste měl dostat rozhodně dříve než za 6 měsíců, odhadem cca do měsíce.