Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.906

Exekuce na vdovský důchod a sirotčí důvod nezletilého dítěte - může důchody exekutor zabavit?

Odesláno: 
Otevřeno 4336 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
mám exekuci a od září 2014 pobíram po zemřelém manželovi vdovský důchod a na nezletilou dceru sirotčí důchod. Jsem na mateřské dovolné s dcerkou. Může mi exekutor vzít nějaké peníze? A roční dcerce sirotčí důchod? Děkuji vam moc.
 
Zdravím Vás, ano exekutor Vám bohužel může vzít peníze, a to pokud bude exekuce prováděna srážkami z příjmu. Za příjem se považuje i vdovský důchod, „mateřská“ (peněžitá podpora v mateřství PPM), rodičovský příspěvek. Vždy by Vám však mělo zbýt nezabavitelné minimum. Mám za to, že by se exekuce na Váš majetek neměla týkat dceřina sirotčího důchodu, neboť toto je příjem dcery z důvodu ztráty otce.
 
Moc Vám děkuji za odpověď. Ještě jsem se chtěla zeptat jaka je částka kterou mi musí nechat když mám dvě deti ve věku 7 let a druhe má 16 měsíců. ME finanční prostředky jsou dohromady 21000kc. V tom je zahrnuto rodičovský příspěvek, dvakrát přídavek na Dítě, vyzivne na starší dite a vdovský 5700kc a sirotci 5300. Moc vam Děkuji
 
Zdravím to já přesně nevím, nicméně by Vám měla zbýt částka cca kolem 15.000 - 16.000,- Kč, nicméně tuto informaci neberte jako bernou minci. Raději se zkuste zeptat kolegy (kolegyně), který (á) se zabývá sociálními dávkami.