Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.120

Starý dluh u mobilního operátora

Odesláno: 
Otevřeno 1099 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2004 jsem měla paušál u operátora T-Mobile, 2005 jsem dvě faktury nezaplatila, a i přez zrušení paušálu bych ještě musela rok platit (smlouva na 2 roky).

2008 jsem nastoupila do zaměstnání a přišla zaměstnavateli Exekuce na plat asi přes 20.000 Kč.
Od roku 2006 jsem měla běžný účet v bance a trvalou adresu kde jsem si přebírala poštu a žádný dopis mi nepřišel, ani exekuce na účet, zaměstnavatel odváděl po dobu asi 2 let měsíčně jen 600 Kč. Pracovala jsem na zkrácený úvazek. Pak se mi stal vážný úraz, v zaměstnání jsem skončila a byla v dlouhodobí pracovní neschopnosti. T-mobile nic neví, žádný dluh už neevidují (asi pohledávku postoupili). 2013-2015 jsem měla samé brigády, ale ted bych chtěla nastoupit na stálý pracovní poměr. Bojím se další exekuce na mzdu nebo plat.
Kam se mám obrátit abych zjistila co a jak? A jak je to z promlčenou lhůtou?
Díky za odpověd.
 
Zdravím Vás, oprávněný má 10 let od právní moci rozhodnutí (rozsudek, platební rozkaz, … ) na to, aby toto rozhodnutí v případě, že povinný neuhradí co má vymáhal formou exekuce. Ve Vašem případě exekuce již probíhá, takže oprávněný tuto lhůtu splnil. Ve Vašem případě Vám mohu jen doporučit, abyste se obrátila na exekutorský úřad, který exekuci v roce 2006 vedl. Ten by měl vědět více. Je otázkou, zda v mezidobí, kdy jste měla pracovní úraz až do současnosti nedošlo k zastavení exekuce, nebo k odkladu exekuce. Pokud se tak nestalo, nemohu vyloučit, že by Vás opět mohla exekuce postihnout.