Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.806

Exekuce a dražba movitého a nemovitého majetku

Odesláno: 
Otevřeno 2758 x
8 odpovědí
   
Dobry den, v roce 2006 majitel firmy na vyšivani, po pul roce premlouvani a vyhrožovani propuštěnim zapsal firmu na me jmeno, souhlasila jsem aby byla na mně 1 mesic, po dvou tydnech byl zasah, a řizeni, a byla na mě uvalena velka pokuta, bala jsem se řict pravdu u vislechu bo majitel nosil u sebe zbran, řikal at držim pusu. a věděl kde bydlim. Pote v roce 2012 pokuta byla zrušena ale zaroven začalo nove řizeni o kterem jsem nebyla informovana, v roce 2014 my přisel exekučni prikaz. Jsem rozhodnuta jit na police a řict pravdu, bojim se ale že my to ne pomuže a že mě zatknou za to ze jsem mlčela pomalu 9 let. a vubec jesli me svědectvi ted se bude brat v uvahu. Co mam dělat??? Děkuji mnohokrat za odpověd.
 
Zdravím Vás, určitě jděte na policii a řekněte tam vše co víte i to jak to začalo. Nyní mám na mysli vydírání majitelem, přepis společnosti na Vás, . Pokud máte nějaké svědky, kteří by mohli Vaše tvrzení dokázat bude dobře pokud policii sdělíte i jejich osobní údaje. Pokud máte i jiné např. listinné důkazy, o jednání bývalého majitele ve vztahu k Vaší osobě, doporučuji Vám tyto vzít rovněž k výslechu na policii.
K exekuci se Vás jen zeptám od kdy do kdy jste byla zapsána v obchodním rejstříku jako jednatelka nebo společnice této společnosti. Toto má vliv právně na exekuce. Dále bude nutné nahlédnout do spisu, aby se zjistila historie případu, tj. , z jaké doby jsou pohledávky a v jaké jsou výši, zjistit, zda je v pořádku exekuční titul. Policie Vás vyslechne a Vaši výpověď zaznamená. V tomto případě je zřejmé, že budete potřebovat pomoc advokáta.
 
Dobry den. děkuji vam moc za odpověd. Jak tedj tady čtu tu smlouvu s majitelem o (jakoby) najmu vyšivacich stroju tak ta je od 1.8.2006 na dobu neurčitou, jinou smlouvu a od kdy jsem zapsana jako jednatelka firmy ja nemam a nevim jak to zjistit. ?? , jen mi majitel řekl ten den jak jsem podepsala smlouvu o najmu stroju že na mě prepsal firmu, a nastehovaly jsme se tam v breznu 2005 a dělala jsem pro něj jako dělnice, zasah byl 30.8.2006, smlouvu o najmu nebytovych prostor kde se firma nachazela - ja mam podepsanov s majitelem arealu od 31.8.2006 do te doby prostory byly na skutečnem majiteli firmy --- uz v tomhle je nesrovnalost. Pokuta byla šileně velka 500 000, - a exekuce je 511 020, - kč. Svědky nemam ovšem jedna pani tady v CZ je, je s Bulgarska a taky pracovala na firmě ale v breznu 2006 ji propustil - ale jestli bude chtit svědčit. to nejsem si jista. Spisovy prehled: ale jen seznam dokumentu zařazenych do spisu - mam u sebe. vubec tomu nerozumim… proč muj pravnik my psal sms v srpnu 2012 že se nemusim bat - že pokuta byla zrušena, že dostal poštou nejake rozhodnuti -jak tady vidim že se to řešilo od 7.12.2011 - až do 8.10.2012, a 29.10.2012 - rozhodnuti o uloženi pokuty nabylo pravni moci. Děkuji vam opravdu moc za radu, ještě tento tyden pujdu na police. musim se nejak branit ( (. Přeji hezky den.
 
Zdravím Vás, pokud je pravda to co píšete znamená to, že jste jednatelkou společnosti cca od srpna či září 2006. To, zda jste zapsána v obchodním rejstříku zjistíte poměrně snadno, a to tak, že navštívíte internetové stánky http://www.justice.cz a na úvodní stránce je aplikace obchodní rejstřík. Tam zadáte jméno společnosti a poté dáte vyhledat (nebo stisknete enter). Následně se Vám zobrazí výběr společností a Vy kliknete na úplný výpis a tímto způsobem zjistíte od kdy do kdy jste byla (stále jste) zapsaná v obchodním rejstříku.
K exekuci dále uvádím, že s převodem obchodního podílu (lidově převod společnosti) na Vás totiž přešly i dluhy této společnosti, proto je toto datum tak důležité. Pokud stále figurujete v obchodním rejstříku tak exekutor bude pohledávky vymáhat po Vás. Proto je tedy nutné zjistit na základě jakého rozhodnutí je exekuce vedena, (tomuto rozhodnutí se říká exekuční titul). Může to být klidně i rozhodnutí o pokutě, které zmiňujete a které je od 29.10.2012 pravomocné.
Otázku proč Vám Váš právní zástupce psal v srpnu 2012, že se nemusíte bát, tak tu Vám bez konkrétní znalosti věci, listin a okolností případu neodpovím. Jen Vám doporučuji, abyste, a to ještě předtím než půjdete na policii věc probrala s advokátem. Popřípadě se můžete obrátit i na Českou advokátní komoru s žádostí o bezplatnou právní pomoc a komora Vám advokáta přidělí, případně i advokáti, kteří pracují tzv. "pro bono" by po Vás peníze za právní služby nechtěli a pokud ano, tak jen v minimální výši.
 
Ja vam strasně moc děkuji, děkuji za odborne rady a pochopeni. v obchodnim rejestřiku je zapsano toto : Předmět podnikání:


úklidové práce

zapsáno 28. února 2000
vymazáno 13. dubna 2002

.

zapsáno 13. dubna 2002
vymazáno 9. července 2008

výroba oděvů a oděvních doplňků (kromě kožešinových)

zapsáno 30. června 2004
vymazáno 9. července 2008 . a to je datum platnosti i meho živnostenskeho listu. a žadnou firmu na vyšivani tam ne vidim . zadala jsem sve jmeno, ičo, a uplny vypis - znamena to ze na mě ne byla přepsana?? A,, ta,, firma: Goodman. s. r. o - je take v obchodnim rejestriku, zapsana od roku 2000, a staly majitel do dnes!!! Ale učel podnikani je nakup zboži a dalsi prodej … Ja uz ničemu ne rozumim, fakt - co to pro mě znamena. ? Omlouvam se že mam na vas hodně otazek. Moc děkuji … a o tom že se mužu obratit na českou advokatni komoru to jsem ne tušila … jste my moc pomohla … opravdu … Moc děkuji. Mariya.
 
Zdravím Vás, takže v obchodním rejstříku budete muset najít své jméno, které by mělo být v tomto rejstříku zapsané, a to jako jednatel nebo společník této společnosti. Sama smlouva o nájmu podle mě neznamená převod obchodního podílu. Jen se zeptám, zda jste byla někdy na přelomu srpna či září 2008 u notáře nebo jste majiteli společnosti podepisovala nějaké listiny, jako je plná moc, atd. Bez těchto informací Vám nemohu odpovědět, zda skutečně došlo k převodu společnosti na Vaši osobu. Skutečnost, že máte živnostenský list by dává možnost pro vedení exekuce v souvislosti s podnikáním. Bez znalosti konkrétních listin Vám nemohu s jistotou odpovědět, proto bude nejlepší obrátit se na advokáta s žádostí o pomoc.
 
Dobry den, ohledně notaře - tak to vim přesně že jsem ne byla, plnou moc pokud se vspominam tak take ne, bo by jsme musely ji ověřit take u notaře. živnost jsem mela platnou do 9.7.2008 - už dal jsem ne prodloužila. Děkuji moc. moc jste mi pomohla. Určitě se obratim na advokata, a budu to řešit co najdřiv. Děkuji.
 
Jsem ráda, že jsem Vám mohla alespoň trochu pomoci. Na plnou moc a notáře jsem se ptala proto, že toto je standardní postup u smluv o převodu obchodního podílu.