Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.016

Zastavení exekuce aby nerostly úroky z prodlení a náklady exekutora (exekučního řízení) - postup, návod

Odesláno: 
Otevřeno 2108 x
1 odpověď
 
Dobrý den paní magistro,
mám následující problém. Mám několik exekucí z podnikání. Dvě exekuce jsem již zaplatil, ale další mi zbývají. V současné době (01/2015) jsem bez příjmu a mám pozastavenou živnost. Do exekucí jsem se dostal tím, že mi jedna firma nezaplatila.
Mohu požádat o insolvenci nebo bankrot, když jsou exekuce z podnikání? Slyšel jsem, že by to mohlo jít, ale raději se dotazuji. Dále by mne zajímalo, jak zastavit probíhající exekuce, aby mě nenarůstaly úroky. Děkuji Vám předem za odpověď a radu.
 
Zdravím Vás, otázkou je co znamená Vás pojem jsem "bez příjmu". Příjmem je totiž nejen příjem z výdělečné činnosti, příjem OSVČ, příjmem je i podpora v nezaměstnanosti, sociální dávky či starobní nebo invalidní důchod. I z těchto příjmů se mohou provádět srážky. Návrh na oddlužení podat můžete, nicméně musíte splnit zákonem požadované podmínky a jednou z těchto podmínek je i zaručený příjem po dobu 5 let od podání insolvenčního návrhu. V případě podání návrhu na oddlužení (osobní bankrot) navštivte advokáta, který na základě všech podkladů zváží, zda jsou ve Vašem případě splněny předpoklady pro oddlužení. Pokud jste bez příjmu a tato situace trvá delší dobu je možné, že návrh na nařízení exekuce (exekucí) bude zastaven, a to v souladu s ust. 268 odst. 1 písm. c), tj. na návrh oprávněného, písm. e) - tj. , když (průběh výkonu rozhodnutí ukazuje, že výtěžek, kterého jím bude dosaženo, nepostačí ani ke krytí jeho nákladů) občanského soudního řádu.