Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.279

Nezaplacená pokuta od Policie za dopravní přestupek a exekuce majetku + peněz z bankovního účtu

Odesláno: 
Otevřeno 3141 x
1 odpověď
 
11/2014 se mi poprvé ozval vykonavatel exekuce ke kauze jakési nezaplacené pokuty z roku 2008. Dlouhodobě jsem byl pracovně mimo místo trvalého pobytu a tudíž jsem se poprvé o věci dozvěděl až po telefonátu exekutora a zjišťování informací na exekutorské kanceláři a magistrátu daného města. Dodnes mám v ruce jen fotokopii bloku od pokuty na 2.500 Kč s mým jménem, adresou, číslem mého OP a podpisem velmi podobným mému. Také je na něm typ vozidla Felicie a SPZ vozidla.
Hlavní problém je v tom, že uvedené vozidlo je mi absolutně neznámé, nikdy jsem je nevlastnil a nevzpomínám si, že bych jej někdy řídil.
Dodnes se snažím marně zjistit odkud toto vozidlo přišlo do styku se mnou. Dotčený magistrát mlží, protahuje na maximální lhůty komunikaci a odmítá poskytnout inormace o dalších dokladech zjištěných na místě strážníky (pokud nějaké byly).
Exekuční kancelář chce už samozřejmě jen peníze.
Z výše uvedených důvodů a díky špatné zkušenosti s některými lidmi z mého okolí v inkriminované době mám podezření ze zneužití mých osobních údajů v té době.
Jak je možné postupovat? Měl jsem v úmyslu podat trestní oznámení na Policii.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, bloková pokuta je pravomocná dnem jejího uložení, neboť se jedná o rozhodnutí ve správním řízení. Ve Vašem případě již nepřipadá v úvahu postup podle § 228 a násl. občanského soudního řádu, a to podat žalobu na obnovu řízení. Tuto žalobu je však možné podat v souladu s ust. § 233 odst. 1 občanského soudního řádu ve lhůtě 3 měsíců od té doby, kdy ten, kdo obnovu navrhuje se dozvěděl o důvodu obnovy, nebo od té doby, kdy jej uplatnit mohl, běh této doby však skončí do 3 měsíců od právní moci napadeného rozhodnutí. Ve Vašem případě není možné ani přezkumné řízení dle § 94 a násl. správního řádu. Usnesení o zahájení přezkumného řízení lze vydat podle § 96 správního řádu do 1 roku od právní moci rozhodnutí, tj. do 1 roku od udělení blokové pokuty. Máte jen možnost jednat s exekutorským úřadem ve věci úhrady dlužné částky a příslušenství. Trestní oznámení na Policii podat můžete, a to pro podezření ze zneužití Vašich osobních údajů v řízení o pokutě. Pokud by došlo k trestnímu stíhání pachatelů, můžete uplatnit škodu v trestním řízení, kterou Vám bude pachatel povinen uhradit.