Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.283

Zablokování nemovitosti exekutorem - jak zrušit blokaci po zaplacení dluhu?

Odesláno: 
Otevřeno 1783 x
3 odpovědi
 
Pěkný den,
doručení oznámení z katastrálního úřadu ve věci "plomba na majetku" z důvodu neuhrazené částky.
Chtěla jsem se zeptat, jak správně postupovat, když v tuto chvíli finance k zaplacení částky jsou k dispozici.
 
Zdravím Vás, nejlepší způsob je spojit se s tím v jehož prospěch je zatížená nemovitost (exekutor, správce daně, .) a v součinnosti s ním dlužnou částku uhradit. Dlužnou částku uhraďte buď přímo u exekutorského úřadu, který má nemovitost dražit, a to oproti potvrzení o platbě. Pokud máte platební údaje k dispozici a máte to k exekutorovi daleko, zavolejte mu, popřípadě ho kontaktujte, že částku uhradíte a pro jistotu si ještě jednou zkontrolujte číslo účtu a v. s. Poté až dluh i s příslušenstvím uhradíte dejte mu o tom zprávu. Následně by měl být podán návrh na katastr o výmaz plomby z důvodu úhrady dlužné částky.
 
Díky, už se tak stalo. Jen bych se ještě chtěla zeptat. Majetek jsem zdědila v dědickém řízení. Kde je uvedeno jen moje jméno. Domnívám se, že nynější manžel po rozvodu na něj právo nemá, rozumím tomu dobře?
 
Zdravím Vás, majetek získaný dědictvím nebo darem není součástí společného jmění manželů. I kdyby jste tedy majetek nabyla za trvání manželství jednalo by se jen o Vás vlastní majetek. Váš manžel na tento majetek tedy po rozvodu nemá právo.