Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.085

Exekuce od mobilního operátora - zneužitý občanský průkaz a falešný podpis

Odesláno: 
Otevřeno 1629 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,
zjistili jsme, že má manželka exekučně zablokovaný účet. Při zjišťování proč, jsme se dozvěděli, že je to kvůli exekuci, kterou podala společnost T-Mobile. Při dohledávání jsme zjistili, že byl zneužit její občanský průkaz a podali jsme trestní oznámení na PČR na neznámého pachatele. Ve vyjádření se píše, že ve smlouvě jsou nesrovnalosti a podpis nepatří mé ženě cituji
"ohledně objednávky služeb u spol. T-Mobile se absolutně neshoduje podpis požkozené".
S tímto jsme podali návrh na zastavení exekuce. Exekutor jej zamítl, ale zamítnutí jsme obdrželi i od okresního soudu s tím, že se můžeme odvolat. Ve vyjádření soud uvedl, že se měla odvolat během nalézacího řízení a prokázání, že je obětí trestného činu je nedostatečné.
Jak jsem již napsal výše, tak o tomto řízení nevěděla, protože v té době již žila na jiném místě v ČR (nepřebrala poštu).
Rozhodnutí nařízení exekuce nabylo právní moci 11/2010, ale o exekuci jsme se dozvěděli až v červenci 2014 po zablokování bankovního účtu. Následovalo čekání na vyjádření PČR, následně byly všechny dokumenty odeslány exekutorovi a dnes 17.12. nám bylo doručeno usnesení soudu.
Děkuji.
 
Dobrý den. Jelikož rozhodnutí o nařízení exekuce nabylo právní moci před čtyřmi lety, musí být rozhodnutí o povinnosti zaplatit ještě staršího data. Nelze proto uplatnit mimořádné opravné prostředky. Pokud soud posoudil prokázání trestného činu jako nedostatečné, můžete zkusit podat odvolání a doufat, že odvolací soud bude jiného názoru. Víc v této věci nemůžete udělat.
 
Tato situace, kdy se člověk stane vlastně 2x obětí a nemůže s tím nic udělat mi přijde poněkud smutná.

Každopádně děkuji za odpověd.
S pozdravem
Host 1564