Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.449

Zrušení exekuce pro neplatnou rozhodčí doložku - jak požádat o vrácení peněz zabavených exekutorem?

Odesláno: 
Otevřeno 2206 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
byla zrušena exekuce požádala jsem soudního exekutora o zastavení z důvodů neplatné rozhodčí doložky, dluh jsem uhradila 2009. Ve splátkách jsem hradila smluvní pokuty náklady, teď byla exekuce zrušena a soudní exekutor rozhodl, že nikdo nemá nárok na náklady. Jednalo se o společnost Smart capital, u které jsem uzavřela úvěr, i když jsem dluh zaplatila tak z částky 10.000 Kč se exekuce dostala na 100.000 Kč. Exekutor vymohl mimo jistiny 32.000 Kč.
Pokud exekuce byla zrušena a nikdo z účastníků nemá nárok na řízení a exekuce byla zcela neplatná, mám nárok získat peníze zpět mimo jistiny?
Jak mám sepsat žádost a komu ji doručit jaký je postup. Děkuji
 
Dobrý den. Pokud byla exekuce zrušena z důvodu neplatnosti exekučního titulu, jednalo se o plnění bez právního důvodu. V tuto chvíli je rozhodující, zda byly vymožené peníze vyplaceny navrhovateli nebo nebyly. Proto se obraťte na exekutora se žádostí o vrácení těchto peněz, přičemž uveďte, že žádáte o vydání bezdůvodného obohacení získaného prováděním exekuce č. , nařízené podle rozhodčího nálezu č. , zrušeného. soudem dne. a to na účet. do x dnů od doručení této výzvy. Na základě odpovědi exekutora bude možné posoudit, zda jej bude třeba o vydání peněz žalovat nebo zda bude třeba žádost adresovat navrhovateli.