Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.357

Sloučení exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 1491 x
7 odpovědí
 
PŘED ČASEM JSEM DOPLATILA EXEKUCI VEDENOU ZA DOPRAVNÍ PODNIK. JEŠTĚ JSEM NEOBDRŽELA UKONČENÍ EXEKUCE, PRAVDĚPODOBNĚ BUDE NA POŠTĚ A UŽ MI PŘIŠLA DRUHÁ EXEKUCE OD STEJNÉHO EXEKUTORA ZASE ZA DP. MOHU ZAŽÁDAT O SLOUČENÍ V TOMTO PŘÍPADĚ? DÉKUJI
 
Uvádíte, že jste doplatila exekuci. Tím by zaniklo pověření exekutora k provedení exekuce. Spojení je možné pouze před zánikem pověření k provední exekuce. Z důvodů hospodárnosti vedení řízení lze navíc vést o věcech i nadále samostatná řízení. O spojení exekučních řízení tedy žádat nemůžete, neboť k tomu dochází automaticky, je-li podán u téhož exekutora další návrh stejného navrhovatele.
 
Děkuji. Chápu-li to dobře, exekutor vyčkal doplacení dluhu a den poté mi zaslal další, aby nemohlo dojít ke sloučení. Tak může postupovat stále dokola, aby nepřišel o provizi.
 
Exekutor nemůže zahájit další exekuci bez podání návrhu oprávněným. Vaše tvrzení nelze bez znalosti konkrétních časových údajů ověřit.
 
Platební rozkaz soudu se stal pravomocným 8/2007. Exekuční návrh z 5/2014 došel 6/2014 exekutorovi a Výzva ke splnění vymáhané povinnosti vystavená 11/2014 asi týden po doplacení první exekuce, která byla vedena a splácena od 2011.
 
A kdy vydal soud exekutorovi pověření k provedení exekuce?
 
Ve vyrozumění o zahájení exe. od exekutora mám: Pověření k vedení exekuce. ze dne 24.10.2014. To je zřejmě ono. Od soudu toto pověření jsem neobdržela. Pouze toto od exe. Dále jsem obdržela od exe. Exekuční návrh poslaný advokátem DP (mám bez podpisu advokáta) ze dne 29.5.2014 s razítkem Exekutora (došlo 2.6.2014)
 
Pokud byl exekutor soudem pověřen dne 24.10.2014, pak bylo jeho povinností zaslat Vám do 15 dnů výzvu ke splnění vymáhané povinnosti. Pověření k provedení exekuce soud zasílá pouze exekutorovi, tan ovšem uvede datum pověření v uvedené výzvě. Až po tomto pověření exekutor začíná se samotným prováděním exekuce, datum podání návrhu je však rozhodné pro stavení lhůt, případný souběh více exekučních řízení a běh procesních lhůt. Jestliže jste první exekuci doplatila v listopadu, tedy před uplynutím 30 denní lhůty k dobrovolnému plnění podle výzvy na druhou exekuci, pak by spojování řízení bylo nehospodárné a nebyl ze strany exekutora důvod tato řízení spojovat.