Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.836

Sepsání věcí osoby odlišné od dlužníka

Odesláno: 
Otevřeno 1457 x
15 odpovědí
 
Dobrý večer, měl bych na vás dotaz. Na otce byla uvalena exekuce majetku. Exekutor nás navštívil v době kdy nikdo nebyl doma, a zanechal papír ve schránce že jej máme neprodleně kontaktovat. Otec jej kontaktoval s tím že se domluvili na následující den jenže exekutor se následný den nedostavil. Jelikož bydlím s otcem a mám tu své věci je možno mi je také exekutovat? Vlastním faktury od komponent v PC ale není na nich uvedeno mé jméno. To samé na některých věcech které jsem zakoupil v bazaru, jak to mám tedy řešit? Předem díky za odpověď
 
Dobrý den. Vykonavatelé soudního exekutora při provádění soupisu movitých věcí nepoznají, že věc není v majetku povinného. Často se proto stává, že jsou sepsány i věci osob, které s povinným bydlí. V tomto případě je třeba podat návrh na vyškrtnutí věcí ze soupisu, který je nutné doložit, vedle faktur např. výpisem z účtu, čestným prohlášením nebo fotografiemi.
 
Dobrý den, děkuji za vaši odpověď chtěl bych se ještě zeptat na jednu věc vlastním kupní smlouvu na televizor a jeden postarší pc musím jí mít notářsky ověřenou nebo stačí jen na poště?
 
Dobrý den. Pokud není smlouva ověřena přímo při jejím uzavření, je Vám její pozdější ověření k ničemu. Navíc není nutné, abyste vlastnictví prokazoval ověřenou smlouvou.
 
Dobrý den takže kupní smlouvu nemusím ověřovat ale stačí když je tam můj podpis? Předem děkuji za odpověď.
 
Ano. Zpětně stejně nelze smlouvu ověřit, můžete pouze prohlásit podpis za vlastní nebo vytvořit ověřenou kopii.
 
Dobrý den, jak to mám chápat, vytvořit ověřenou kopii, co to pro mne znamená popř. jak jí vytvořit. předem děkuji za odpověď.
 
Dobrý den. Při prokazování vlastnictví není nutné jej prokazovat ověřenou kopií smlouvy, ta má v tomto případě stejnou důkazní hodnotu jako originál.
 
Dobrý den, děkuji vám za odpověď, dnes
jsem byl v obchodě kde jsem zakoupil některé věci, bylo mi řečeno že se protáhne změna údajů na faktůře. Když tedy příjde exekutor a já to nebudu mít jak prokázat je možnost to prokázat čestným prohlášením o svědectví?
 
Dobrý den. Ano, vlastnictví je možné prokazovat i čestným prohlášením. Každý vykonavatel však k čestnému prohlášení nepřistupuje stejně, některému stačí, některému ne.
 
A těmi fotografiemi to je myšleno jak? Fotografie při koupi nebo během průběhu vlastnictví?
 
Můžete mít například čtyři foky starou fotku, na které jse vyfocen s dotyčnou věcí v úplně jiné nemovitosti, kde jste dříve bydlel. Za důkaz může sloužit vše, čím lze dokázat skutečný stav věci. Není předepsáno, že fotografie musí být pořízena v přesný okamžik.
 
Čistě teoreticky, když mám fotku kde jdu z obchodu a v rukou nesu danou věc tak se to počítá jestli dobře chápu?
 
Čistě teoreticky ano.
 
Jelikož tady exekutor nebyl tak fotku mohu pořídit klidně dnes je to tak?
 
Otázka je, nakolik bude taková fotka průkazná. Pokud budete fotit digitálním fotoaparátem, má každá fotografie zjistitelný čas pořízení.