Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.523.320

EP srážka ze mzdy-zaměstnavatel peníze neodeslal, ale strhnul

Odesláno: 
Otevřeno 1218 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, u VZP jsem měl nedoplatek a 9/2013 bylo mému zaměstnavateli odeslán EP na plat a to na částku 30tis. Ze mzdy se mě strhlo 3x10tis a v 11/2013 byla provedena poslední srážka. U tohoto zaměstnavatele jsem 2/2014 ukončil pracovní poměr. Včera při návštěvě VZP obdržel informaci, zda vím, že je na mě vedena exekuce s penále ve výši 37tis Kč. Po prověření všech informací jsem zjistil, že firma PSK ASM neodeslala za mě vymáhané peníze věřiteli, pouze mě je strhla (viz. výpl. páska, výpis z účtu, prohlášení externí účetní kanceláře, která v té době vedla učetnictví). Momentálně firma PSK ASM nemá žádné zaměstnance a není na ni žádné telefonické spojení. Na korespondenci neodpovídá. VZP připravuje další exekuční příkaz na nového zaměstnavatele, který mě má opět strhnout 30+7tis jako penále. Poprosil bych Vás jak v této věci pokračovat.
 
Dobrý den. Ve Vašem případě můžete podat návrh na částečné zastavení exekuce ve výši, která odpovídá sraženým částkám. Návrh musíte doložit kopiemi Vámi uvedených dokladů.
 
Dobrý den, paní z VZP mě sdělila, že mám zaplatit opětovně a pak si mam vymáhat škodu na bývalém zaměstnavateli. Není to ale naopak, že dlužník pro VZP je teď můj bývalý zaměstnavatel a nikoliv já. V době 11/2013 mě bylo sraženo vše co jsem dlužil. Dle vaší odpovědi bych tedy měl žádat o úplném zastavení exekuce. Pak mě trošku není jasné tech 7tis penále (za období 11/2013-dosud) které je díky neodeslané částce na VZP. Ještě prosím na koho se obrátit (vzp diskuzi odmítá a chce nařídit novou exekuci na plat)
 
Dobrý den. Ohledně zastavení exekuce se obraťte na exekutora. Co se týká penále - zde podejte na VZP žádost o odstranění tvrdosti podle § 53a zákona č. 48/1997 Sb.