Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.692

Znovunařízená uhrazená exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 1473 x
7 odpovědí
 
dobrý den, přejdu hned kk tématu.
měla jsem exekuci a letos jsem ji doplatila přišly mi papíry že uš o ukončení exekuce a vše jak ma asi být tak jsem si oddychla, jenže asi měsic na to mi volaly že si zapoměly přičíst nějaký poplatek řekla jsem pani do telefonu že nic platit nebudu že mám papir o ukončeni exekuce a tečka. no a tak mi opětovně zablokovaly učet kdyš sem tam volala spět tak mi pan exekutor řekl že to je nová exekuce že mám počkat na papíry aš příjdou poštou, papíry přišli po měsici a jedná se v nich o stejnou věc jako v exekuci předešle již zaplacenne. nevým co mám dělat nechce se mi platit něco co již mám dávno zaplacený a to že oni udeělaly někde v papirech chybu není přece moje vina. prosím vas o radu a zaroven děkuji
 
Dobrý den. Pokud na Vás byla opětovně nařízena exekuce pro již ukončenou věc, podejte návrh na její zastavení. Ten odůvodníte jejím předchozím ukončením, což doložíte Vámi uvedenými papíry o ukončení exekuce. Pokud exekutor návrhu do 15 dnů nevyhoví, musí jej předat k rozhodnutí exekučnímu soudu.
 
dobry den dekuji za odpoved, ale bohuzel ten novy exekucni příkaz jsem dostala již někdy v květnu a od te doby se nic neděje. tak nevím zda uš není pozdě na návrh o zrušení exekuce. děkuji za odpověd.
 
Dobrý den. Pro podání návrhu sice existuje 15 denní lhůta ode dne, kdy se dotyčný dozví o skutečnostech rozhodných pro zastavení exekuce, avšak Nejvyšší soud ČR v únoru t. r. rozhodl usnesením 21 Cdo 3439/2013, že důvodný návrh je i po uplynutí lhůty soud (tedy nikoliv exekutor, k němuž se návrh podává) povinen projednat.
 
ano mockrat děkuji za pomoc, ještě se zeptám, pročítám tady ted ten platební rozkaz a koukam že pracují stále s platebním rozkazem z roku 2009, jesli že je toto nová exekuce tak by měl být i nový platební rozkaz nebo ne? mohou použít platební rozkaz z exekuce již ukončene ikdyš v te nove se jedna o nedoplatky z te stare ukončene.
 
Na základě jednoho exekučního titulu lze nařídit exekuci i opakovaně, pokud nebyla dlužná částka, včetně nákladů exekuce, zcela uhrazena. Není nutné znovu zahajovat nové nalézací řízení.
 
no ale kdyz mám papír o ukenčení exekuce?
 
Jak jsem uvedl již v první odpovědi, jestliže máte písemně, že exekuce je ukončena, podejte návrh na zastavení exekuce.