Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.439

Sňatek s dlužníkem a exekuce z dob před sňatkem

Odesláno: 
Otevřeno 1519 x
1 odpověď
 
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak to je s exekucemi v připadě uzavřeni sňatku. V dobe kdy jsem byla na md, jsem si pod tlakem byvaleho pritele nabrala nekolik drobnych, nevyhodnych pujcek. Za 5let kdy jsem nebyla schopna nic hradit se vse i s poplatky za pravniky, exekutory apod vyšplhalo na cca 500tis. Nyni mam noveho partnera, mame dite a partner trva na svatbě. Dluhy už jsem schopna hradit, ale je to běh na dlouhou trat, muže to trvat roky. Bojim se, že po svatbě si mohou exekutoři meho manžela najit a vymahat me stare dluhy po něm. Je to možne?
 
Dobrý den. Pokud jde o majetek, který bude spadat do SJM, bude jej možné exekučně postihnout i pro dluhy z doby před uzavřením manželství. Tedy cokoliv po svatbě jeden z Vás nabyde (s výjimkami u darování a dědictví), včetně vyplacené mzdy, bude možné exekuovat. A to i v případě, že uzavřete tzv. předmanželskou smlouvu u notáře.
Srážky ze mzdy a postižení účtu druhého manžela naopak není možné pro dluhy z doby před uzavřením manželství, toto je možné pouze pro dluhy spadající do SJM.