Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.824

Neoprávněná, již uhrazená exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 1591 x
1 odpověď
 
Dobry den
chtel bych se zeptat jak postupovat v nasledujicim pripade
vzal jsem si pred lety pujcku u spolecnosti profi real / profi credit. pujcku jsem splacel nekolik let a pak z duvodu financnich problemu jsem se nekolikrat zpozdil se splacenim a byla na mne uvalena exekuce. exekuci provadel na zaklade rozsudku a rozhodce exekucni urad judr zitka z plzne. exekuce byla cela radne splacena, vcetne uroku, nakladu rizeni a dalsich poplatku. vyrozumeni o ukonceni exekuce mi prislo postou spolu s castkami, ktere byly uhrazeny. jake bylo moje prekvapenil, kdyz mi prisla po 2 letech dalsi exekuce, s tim, ze firme profi credit stale dluzim a byla na mne uvalena dalsi exekuce, stejny rozhodce, ovsem tentokrat jiz exekucni urad – breclav mgr. petrosova.
mam potvrzene od exekucniho uradu plzen, ze cely dluh byl zaplacen. myslim, ze tato exekuce je jiz vedena neopravnene. pozvani k novemu nalezacimu rizeni jsem nedostal obsilku, nemel jsem ani sanci se u soudu vyjadrit k tomuto dluhu. nedostal jsem ani na adresu trvaleho bydliste exekucni prikaz, po telefonu na prislusny exekucni urad mi bylo zmatene vysvetlovano, ze mne jeste neobeslali, ze zatim obeslali jen meho zamestnavatele, ktery samozrejme strhl castku z me vyplaty na zaklade exekucniho prikazu.
jak mohu v tomto pripade postupovat?
dekuji a zdravim d. n
 
Dobrý den. Podle toho co uvádíte byla zřejmě exekuce znovu navržena na základě jednou již vydaného rozhodčího nálezu. Samozřejmě, že pokud jste již v minulosti celou dlužnou částku uhradil, je tato exekuce nařízena neoprávněně. Podejte proto k exekutorskému úřadu návrh na zastavení exekuce, který doložíte kopií vyrozumění o ukončení exekuce. V návrhu současně uveďte, že žádáte o vrácení všech již exekuovaných částek. Při exekuci srážkami ze mzdy je opravdu nejprve obeslán zaměstnavatel a potom až osoba, proti které je exekuce vedena.