Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.182

víc exekucí, jak je řešit?

Odesláno: 
Otevřeno 1602 x
4 odpovědi
 
Dobrý den,
chci se zeptat jak se postupuje při více exekucích u několika exekutorů. Je několik "adeptů" na srážky z platu a exekutor 1. už stahuje peníze z výplaty, exekutor 2 oblepil nábytek ale dohodli jsme se s ním na splátkovém kalendáři. Nábytek máme oblepený a sepsaný a pořád je u nás doma a můžeme ho používat. Splátky u exekutora č. 2 budeme splácet asi 2 roky.
Jak máme řešit situaci s exekutorem č. 3? Další dohodnuté splátky si nemůžeme dovolit. Co se bude dít dál? Nábytek vzít nejde když je oblepený exekutorem č. 2, z výplaty se vyplácí exekutor č. 1. Co může udělat exekutor č. 3 tedka, jaký může být jeho další postup?
Děkuji mockrát za Vaši odpověď velmi nám pomáháte.
 
Dobrý den. Pravidla pro postup při souběhu exekucí upravuje zákon č. 119/2001 Sb. Jak správně uvádíte, exekutor č. 3 nemůže postihnout Vaši výplatu ani movitý majetek. Pokud nemáte nemovitost, lze předpokládat, že se pokusí postihnout Váš bankovní účet. Můžete se pokusit dohodnout s věřitelem, v jehož prospěch je exekuce nařízena, aby Vám část dluhu prominul (zkuste požádat o prominutí úroků z prodlení) a v této části pak podat návrh na částečné zastavení exekuce.
 
Dobrý den, děkuji za odpověď. Bankovní účet už není veden na danou osobu, proti které jsou vedené exekuce. K tomu abych pokusila dohodnout s věřitelem, aby nám část dluhu prominul. Budu potřebovat, právníka a nebo se do toho promíjení úroků a zastavení exekuce, můžu požádat sama? Děkuji
 
Dobrý den. Není důvod, abyste požádala o prominutí úroků prostřednictvím právníka. Na vyhovění žádosti není právní nárok, proto postačí, když popíšete situaci a uvedete, že z tohoto důvodu žádáte o prominutí části pohledávky, přičemž navrhnete prominutí úroků z prodlení. Rovněž v žádosti deklarujte svou vůli pohledávku uhradit. Tuto žádost můžete zaslat všem věřitelům. Částečné zastavení exekuce rovněž není náročné na soupis, pokud dokážete logicky uvažovat, pomoc právníka nepotřebujete.
 
Děkuji za Vaši pomoc