Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.833

Platebni rozkaz - jak nařídit exekuci?

Odesláno: 
Otevřeno 1539 x
1 odpověď
 
Dobry den,

pujcil jsem kamaradce (jiz exkamaradka : ) ) cca 47000. Mam to od ni podepsane, bez overeni podpisu, smlouva obsahuje castku, dokdy se ma vratit, rodne cislo, adresu. Nevratila mi ve smluvenem case nic, schovavala se, davala se zabirat, nereagovala na doporucene dopisy, emaily, facebook, telefony.

Podal jsem na ni tedy zalobu na vydani platebniho rozkazu. V te jsem uspel, prislo mi do datove schranky rozhodnuti soudu o vydani platebniho rozkazu na celou castku s uroky i prislusensti (soudni poplatky).

Presto nezaplatila, nekomunikuje, schovava se predemnou. Asi bych mel podat navrh na exekuci exekuci? Muzete mi s tim pomoci?


dekuji

Petr Špak
Steinerova 1
Praha 4
petr.vjm@gmail.com
tel : 722986828
 
Dobrý den. Pokud i po pravomocném odsuzujícím rozhodnutí dlužník svou povinnost neplní, opravdu z něj peníze jinak než exekucí nedostanete. Nejprve si na soudu, který platební rozkaz vydal nechte vyznačit doložku právní moci a vykonatelnosti tohoto exekučního titulu, poté si nechte úředně ověřit jednu jeho kopii, která bude sloužit jako příloha návrhu na nařízení exekuce, poté si vyberte exekutora (např. podle sídla, referencí známých nebo podle internetu) a poté podejte návrh na nařízení exekuce. Jeho náležitosti jsou uvedeny v § 38 zákona č. 120/2001 Sb. , exekuční řád.