Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.191

Mohu exekuovat dceru exmanželky, která mi dluží?

Odesláno: 
Otevřeno 1232 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
rád bych se dotázal, abych zbytečně neobcházel okolo.
Na exmanželku byla podána exekuce, jelikož jsem do RD investoval 300.000,- Které mi byly přiznány OS Teplice a následně potvrzeno po odvolání povinné KS v Ústí / Labem. Jelikož slib před soudem nedodržela podal jsem exekuci. Povinná nechala hned po rozvodu manželství, přepsat RD na svou dceru. Plnění povinná dodržovala jen částečně a již nyní jsem neobdržel žádné finanční prostředky.
Nedávno jsem se dozvěděl, že dcera povinné RD prodala. T. z. se ziskem mých investovaných výše zmíněných finančních prostředků.
A nyní se dostávám k mému dotazu. Mohu na dceru povinné podat žalobu o neoprávněném obohacení o částku, kterou jsem do RD investoval a soudy rozhodly o mém oprávněném nároku.
Za odpověď mnohokrát děkuji s pozdravem a přáním hezkého zbytku dne Homolka Miroslav
 
Dobrý den. Váš dotaz je nesrozumitelný. Bylo Vám přiznáno 300.000,- Kč soudem? Z jakého titulu? Jaký slib před soudem nebyl dodržen?
 
Dobrý den, reaguji na Vaší odpověď a zasílám část znění. Okresní soud v Teplicích, k provedení exekučního titulu: usnesení ze dne 27.3.2009, který pod č. j. 18 C 305/2008-218 vydal Okresní soud v Teplicích, ve prospěch oprávněné osoby: Miroslav Homolka, nar. 14.5.1953, bytem Liběcká 367, 582 63 Ždírec nad Doubravou, na úkor majetku povinné osoby: MARGITA DVOŘÁKOVÁ, nar. 7.8.1956, bytem SOVOVA 1240, 41501 TEPLICE, zastoupené: JUDr. Lucie Kýčková, advokát, se sídlem: Masarykova 537/7, 415 01 Teplice, pro vymožení částky 300.000,00 Kč bez příslušenství. Povinná slíbila, že částku vyplatí. Na místo toho nemovitost přepsala na svou dceru, která nemovitost prodala. Mohu tedy částku jež jsem měl zahrnutou v nemovitosti, nyní požadovat po dceři povinné formou žaloby?
Snad jsem se nyní vyjádřil srozumitelněji.
Děkuji za odpověď. Informoval bych se u právního poradce. Jsem ovšem invalidní důchodce a prostředky finanční mi navíc nezbývají.
 
Dobrý den. Pokud tedy byla Margita Dvořáková odsouzena uhradit Vám částku 300.000,- Kč a darovala RD své dceři, jedná e o vztah mezi Vámi a paní Dvořákovou. Exekuce bude pokračovat proti paní Dvořákové. Jestliže měla být částka uhrazena z prodeje RD, neznamená to, že se dcera obohatila, neboť slib neučinila ona a rovněž nebyla osobou povinnou podle jmenovaného usnesení.