Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.721

Soudcovské zástavní právo

Odesláno: 
Otevřeno 3426 x
1 odpověď
 
Dobrý den,

zaprvé bych Vám chtěla pochválit Vaše stránky, protože jsou opravdu přínosné a chtěla bych Vás požádat o Váš názor, resp. doporučení.
Rádi bychom s přítelem na sebe přepsali nemovitost, která je psaná na jeho otce, ale na ní je uvalen exekuční příkaz k prodeji, nařízení exekuce a zástavní právo soudcovské. O všech exekucí už snad víme a postupně splácíme. Jelikož v této problematice nemám zkušenosti chtěla jsem Vás zeptat: Co znamená po zaplacení exekuce, že dostaneme Oznámení o skončení exekuce až po právní moci Příkazu k úhradě nákladů exekuce a co přesně znamená to zástavní právo soudcovské? Mnohokrát děkuji za Váš čas a odpověď.
 
Dobrý den. Oznámení o skončení exekuce bude zasláno účastníkovi řízení až na žádost, tj. pouze otci Vašeho přítele. Oznámení se vydává až po skončení exekuce, tj. nejprve musí být uhrazeny i náklady exekuce, jejichž konečnou výši lze zjistit až z příkazu k úhraděě nákladů exekuce. Zástavní právo soudcovské je zástavní právo, které umožňuje prodej nemovitosti bez dalšího i proti případným právním nástupcům dlužníka, tj. pokud by nemovitost zatíženou soudcovským zástavním právem nabyl dědic, není třeba proti němu znovu zahajovat soudní řízení, ale lze nemovitost prodat rovnou.