Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.918

Exekuce v bytě rodiče

Odesláno: 
Otevřeno 1065 x
1 odpověď
 
Dobrý den
Reaguji na článek ze 14 února 2010
Dluhy syna, dcery, potomka a trvalé bydliště u rodičů - zabavení majetku

Konkrétně na větu: Doporučujeme urychleně podat na příslušnou ohlašovnu návrh na zrušení synova trvalého pobytu na adrese Vašeho bytu.

Co se tím vyřeší? Exekutor přece může vstoupit do bytu a majetek může zabrat. (pokud neprokáži vlastnictví) Poštu přebírat musím, máme stejné jméno a pošta nerozlišuje datum narození. Budu tedy dál přebírat např. dlužné upomínky? Jsem potom vůbec oprávněn otevřít poštu, o které nevím zda patří mně nebo synovi?

A druhý dotaz: Pokud exekutor nebude mít v bytě co zabavit, může mě jako rodiči zabavit věci které vlastním já v mém DRUHÉM bytě? (Tam syn měl trvalý pobytv době, kdy ještě nebyl plnoletý a nebydlí tam asi 20let.)



A nakonec-
 
Dobrý den. Exekuci prodejem movitých věcí je možné provést všude tam, kde lze důvodně předpokládat výskyt věcí v majetku dlužníka. Vaše věci zabavit nelze, ovšem pokud by k tomu došlo, bude na Vás prokázat Vaše vlastnictví. Ohledně zrušení trvalého pobytu - tím se vyřeší např. to, že syn při dalším zadlužování již nebude uvádět Vaši adresu. Poštu ovšem do doby změny trvalého pobytu přebírejte, protože odepřením přijetí může nastat fikce doručení, aniž by Váš syn měl možnost poštu získat do svých rukou a dozvědět se tak o případných soudních řízeních.