Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.924

Soud neshledal průběh exekuce protizákonným, co dál?

Odesláno: 
Otevřeno 1074 x
2 odpovědi
 
dobrý den,
chtěl bych Vás tímto požádat o radu jak mám postupovat ke zdárnému vyřešení mého problému s exekutorským úřadem.
Na mou osobu byla uvalena exekuce, která "proběhla " v roce 2010. Vážená exekutorská spol. po mě začala v roce 2014 vymáhat náklady na exekuci.
Popis problému- vykonavatelé exekuce se dostavili v době mé nepřítomnosti a začali sepisovat majetek. Najednou měl jeden z nich telefonát. Po ukončení tel. hovoru bez řečí ukončily svou "práci" a odjeli. Nebyl žádný majetek odvezen a nebyl vystaven žádný dokument o průběhu exekuce.
Doplňuji, že byl přítomen svědek, můj otec majitel nemovitosti.
Samozřejmě jsem se odvolal, ale předsedkyně senátu přešla tuto skutečnost pouhým konstatováním, že to tak proběhlo. Proti usnesení není odvolání a ani nárok na úhradu námitky.
Asi vás nepřekvapí, že já musím náklady na "exekuci" zaplatit. To, že otec málem dostal další infarkt by zřejmě stejně nikoho nezajímalo.
Kam spěje naše soudnictví?
Nejedná se o velkou částku (jak pro koho) ale jde mi o konečné vyřešení tohoto vleklého problému.
děkuji
 
Dobrý den. Pokud vykonavatelé provádějí soupis movitých věcí v nepřítomnosti povinného, není to nic protizákonného. Zákon to výslovně umožňuje. Lze se jen domnívat, co bylo obsahem zmíněného telefonátu a kdo byl volajícím, je možné, že se jednalo o telefonát z exekutorského úřadu. Jestliže návštěva vykonavatelů skončila bez zabavení jakýchkoliv věcí, není to rovněž nic protizákonného. Uvádíte, že věc nebyla posouzena jako protizákonná ani soudem. Řešením situace zřejmě bude, když dojde k uhrazení exekučních nákladů, neboť do jejich uhrazení není exekuce ukončena.
 
Děkuji za rychlou odpověď.
Vaše odpověď potvrdila mé přesvědčení že moc inkvizitorů, pardon- exekutorů, je neomezená a v podstatě si mohou dělat co chtějí.
Nezbývá mi nic jiného než zaplatit, držet ústa a šlapat brázdu se stádem

s pozdravem "povinný"