Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.147

Změna exekutora v průběhu exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 1349 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně změny exekutora a jeho dalších navýšení nakladů.

Podával jsem návrh na zastavení exekuce podané povinným dle § 268 odst. 1) pism. e) O. S. Ř u společnosti KEŠOVKA, s kterou oprávněný nesouhlasil. Nasledně jsem měl exekuci s negativním účinkem pro nemajetnost a přišel mě protokol o převzetí exekuce JUDr Vránovovi.

Chtěl jsem se zeptat jestli mě přijde nový exekuční titul a na ten podat znovu návrh na zastavení exekuce.
 
Dobrý den. Protokolem o převzetí exekuce myslíte co? Pokud dojde ke změně exekutora, zůstávají účinky původního exekučního návrhu zachovány, tj. exekuce dál pokračuje s jiným exekutorem. Náklady vzniké v souvislosti se změnou exekutora nese oprávněný.
 
Dobrý den. Protokolem o převzetí exekuce myslím to že na návrh oprávněného převzal exekuci jiný exekutor a ten mě poslal o převzetí protokol. Návrh na zastavení exekuce jsem podával k rukám předchozího exekutora. Tenkráte oprávněný návrh zamítl. Při změně exekutora bych měl podat znovu tento návrh? Nejsem si jist jestli jsem podával odvolání k zamítnutému návrhu na zastavení exekuce.
 
Dobrý den. Pokud podáte znovu totožný návrh a nedošlo ke změně okolností, lze předpokládat, že oprávněný opět nebude souhlasit se zastavením exekuce, zejména když navrhnul změnu exekutora a musel hradit náklady této změny. Navíc se na výkon rozhodnutí použijí i ustanovení občanského soudního řádu o vedení řízení, pokud tedy návrh nebude obsahovat nové skutečnosti a důkazy, nebude úspěšný.