Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.526

Jak snížit exekuovanou částku?

Odesláno: 
Otevřeno 1181 x
3 odpovědi
 
prosím o pomoc pro našeho zaměstnance. Je ve strašných dluzích - respektive minimálně 2 exekuce, jedna již byla u něj doma a chtěla zabavovat věci. Jelikož k dluhům nepřišel že by nepracoval, pil nebo hrál automaty, je mi ho celkem líto a je dobrým zaměstnancem. U té šibeniční exekuce se mi podařilo mu zajistit umoření dlužné částky do 3 měsíců namísto uložených 7 dnů. Nicméně je na dně a 2 maličké děti, manželka na mateřské.
Prosím o radu, kam by se mohl obrátito pomoc. Zkoušela jsem banky, jak se stále mluví o sloučení a konsolidaci aj, ale bylo mě řečeno, že konsolidace a tento druh dluhů je pouze pro dluhy a ne již exekuce.
Můžete mi prosím poradit, jak by se z toho mohl dostat?
Děkuji předem, ale musím podotknout, že na žádné právní služby či jiné placení nemá opravdu peníze.
Ptám se za něj, jelikož nemá ani PC a žádný chytrý telefon a jiné vymoženosti, takže nemá kde co projít a zkusit něco vyhledat. Děkuji předem a vše užitečné mu ráda předám, aby situaci řešil. Jeho zaměstnavatel.
 
Pokud zaměstnanec nechce nebo nemůže podat návrh na oddlužení, je jeho jedinou možností, jak situaci řešit, požádat věřitele o prominutí alespoň části dluhu, např. úroků z prodlení. Může též exekutory požádat o umožnění úhrady dluhu formou splátkového kalendáře, na to však není právní nárok.
 
Děkuji za prvotní zprávu a prosím o informaci jak nebo kam či co je nutné pro podání návrhu na oddlužení. Omlouvám se, ale nemám o tomto ponětí a vzhledem k tomu, že mu budu muset nějaké toto řešení předat - nejlépe písemně, aby měl z čeho vycházet, tak se omlouvám, jestli jste již na nějaký podobný dotaz odpovídali, ale máme starosti s naší firmou, tak toho času na pročítání není. Stačí opravdu krátce, kam se může obrátit, protože to je to, co jsem nikde pro něj nenašla a jak jsem psala banky na exekuční lidi už neslyší.
Osobní zkušenost s panem vykonavatelem, který u něj již byl - nedovoluje uvažovat o nějaké dalším splátkovém kalendáři či cokoliv lidského. Prostě tam je to absolutně neprůstřelné. Děkuji předem
 
Formulář návrhu na povolení oddlužení najdete zde: ODKAZ
Návrh se podává ke krajskému soudu příslušnému podle bydliště osoby, která o oddlužení žádá.