Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.614

Neoprávněná exekuce - co dělat

Odesláno: 
Otevřeno 1091 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, jak se mohu bránit exekuci, která je neoprávněná. Daná pohledávka byla již uhrazena, ale bohužel z důvodu stěhování nemám podklady o zaplacení jen si to mohu dohledat přes soud, že jsem podávala odvolání a soud z Prahy podal odvolání na soud Příbram a tam jsem se domluvila na splacení ve dvouch splátkách. Exekutor judr. Smékal to po mě znovu vyžaduje. Jak mohu podat tresní oznámení na tohoto exekutora za vyhrožování po tel. Exekutorskou komoru jsem již zkoušela a bohužel jejich odpověd je diplomatická. laicky řešeno ty jako občan nemáš na nic právo!!!!!
Děkuji za odpověd
 
Dobrý den. Pokud je nařízena exekuce již uhrazené částky, je to důvod pro zastavení exekuce. Musíte tedy podat návrh na zastavení exekuce z důvodu jejího zaplacení, ten ovšem musíte doložit. Nestačí pouze prokázat, že jste se domluvila na splacení ve dvou splátkách, musíte doložit, že jste peníze skutečně uhradila a kdy. Trestní oznámení můžete podat ústně na nejbližší policejní služebně.
 
Mohl by jste mi ještě prosím porad v jakém znění by mělo znít tresní oznámení na exekutora když mi bylo telefonicky vyhrožováno?
Děkuji za odpověd
 
Musíte popsat, kdo a kdy se dopustil jednání ve kterém spatřujete znaky trestného činu.