Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.769

Náklady exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 1085 x
3 odpovědi
 
Dobrý den. Chci se zeptat na výši odměny pro exekutora. Exekuce byla nařízená v říjnu 2012 na dluh zdravotního pojištění. U bývalého zaměstavatele část byla zaplacena a učetní u nového zaměstnavatele exekutora informovala o změně zaměstnání. Tam paní řekla, že si to poznamená a až minulý týden přisla exekuce na účet tzn. až po 1,5 roce v nové práci. Dluh činil 36000 a náklady 14000 kč. Příjde mi ta částka vysoká. Navíc bývalý zaměstnavatel drží 8100 kč z částky už v depozitu, ale ani na výzvu exekutorovi to udájně nezaslal. Prosím poradte. Částku bych rád zaplatil hotově, ale nechci platit zbytěčně takové vysoké náklady. Je možné řešit to nějákým paragrafem? Děkuji za odpověd
 
Dobrý den. Náklady exekuce jsou stanoveny paušálně ve výši 3.500, - Kč, ovšem pokud skutečné náklady exekuce přesáhnou tuto částku, náleží exekutorovi jejich náhrada v plné výši. Uvádíte, že exekuce byla nařízena v říjnu 2012, výše nákladů proto není nereálná. Exekutor totiž např. může zjištovat u všech bankovních ústavů, zda u nich dlužník nemá zřízený účet, musí však uhradit náklady tohoto zjišťování. Tímto způsobem náklady uvedené výše v období dvou let dosáhnou.
 
Dostal jsem výpis přímo od něj. Odměna exekutora. 5900 kč. Hotové výdaje. 3500 kč Dph. 1974 kč a náklady oprávněného za sepsání návrhu. 3096 kč. Takže takto je to v pořádku? A nelze částku snížit?
 
Takže se nejedná o náklady exekuce 14.000, - Kč, ale o odměnu, náklady, DPH a náklady oprávněného. Takto vypadají částky v pořádku, jsou v souladu s prováděcími předpisy, není na nich nic nepřiměřeného. Snížit částku lze jedině tak, že by Vám úhradu odpustil oprávněný nebo exekutor.