Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.784

Add: Exekuce pro dluh několik let starý a bez upozornění (Host 1200)

Odesláno: 
Otevřeno 1557 x
7 odpovědí
 
Nenaskočilo okno k zadání dalšího příspěvku, tak to píšu takto, omlouvám se, pokud je to nepatřičné.

Já jsem splácel mimo exekuci, v té době žádná exekuce neprobíhala, nebylo v čem pokračovat.
Exekuce byla nařízena v roce 2012, podle toho, kdy přišel na účtárnu příkaz ke srážkám. Rozsudek mě byl doručen minulý týden, ještě jsem ho neviděl, tak neznám přesné datumy.
Ještě jsem viděl několik příspěvků s otázkou na odměnu pro exekutora, v jaké výši má být, ale protože to je samá změna, tak by mě zajímalo, jaká byla v roce 2011 a 2012. sice nejsem jaderný fyzik, ale něco si sečíst dovedu, tak by mě zajímalo, jestli se exekutor a pak soud, který to schválil, nespletli.
Děkuji.
 
Exekuční příkaz ke srážkám ze mzdy neznamená, že exekuce nebyla nařízena již dříve. Rozsudek Vám byl doručen minulý týden? Vždyť jste tvrdil, že byl vydán v roce 2001. Exekuci nelze nařídit bez pravomocného a vykonatelného exekučního titulu (rozsudku). Nelze provádět exekuci aniž by Vám předtím rozsudek nebyl doručen nebo jste se na místě práva odvolání nevzdal. Odměna exekutora činila v letech 2011 a 201215% z vymožené částky a dále náhrada nákladů exekuce ve výši minimálně 3.500, - Kč.
 
asi jsem se špatně vyjádřil. měl jsem na mysli oznámení (nebo jak se to jmenuje) o nařízení exekuxe.

Exekuce určitě nebyla nařízena dřív, mám na mysli rok 2009.

Výpis z komunikace s právním oddělením města:

1.2.2010, 17:46:33
Eviduji poslední splátku na váš dluh dle rozsudku č. j. xxxxx v měsíci září 2009, máte tedy uhrazeno na základním dluhu 21.000,00 Kč a náklady soudního řízení ve výši 3.000,00 Kč. Prosím sdělte zda budete dál splácet své dluhy, v opačném případě musím Váš dluh předat k vymáhání soudnímu exekutorovi.
 
Pokud byla exekuce nařízena po 1.2.2010, měla Vám být zaslána předexekuční výzva. Proto byste měl nahlédnout do exekučního spisu a zjistit, zda Vám byla odeslána a na jakou adresu. Pokud by odeslána nebyla nebo by byla odeslána na jinou než poslední známou adresu, jednalo by se o důvod pro snížení odměny exekutora a nákladů exekuce.
 
Děkuji, konečně něčemu rozumím.
Jen ještě, když tato výzva doručena nebyla, čímž mě byla odepřena možnost předejít exekuci jako procesu splátkami povinné částky, a po jejím splacení o možnost žádosti o prominutí penále, které tvoří přes 90% exekuce, s tím už nelze dělat nic??
Jen snížení odměny exekutora?
Ono vědět, že se chystá něco takového, normální člověk, trochu se za něj považuji, by si na jistinu i půjčil, aby měl možnost se vyhnout poplatkům v celé jejich výši.

Tuto možnost jsem neměl, díky nevyrozumění.
 
Penále Vám bylo uloženo podle rozsudku z roku 2001, nezaslání předexekuční výzvy proto na jeho výši nebude mít vliv. Jediné, co můžete s výší penále udělat, je požádat oprávněného (město) o jeho prominutí, na což ovšem není právní nárok.
 
Ano, ale já myslel, že možnost prominutí s vydáním exekuce pominula. Město tuto záležitost může řešit, i když to je součástí exekučního rozhodnutí?
Já myslel, že s vydáním exekuce tato možnost není. Proto mě vadí nevyrozumění o exekuci, protože do vydání jsem tuto možnost měl bezpochyby.
Nejedná se mě o snížení v rámci exekuce, ale o pozbytí možnosti tuto žádost využít.
Jaká by byla úspěšnost je jiná věc.
 
Možnost prominutí dluhu stále trvá. Pokud dojde i jen k částečnému prominutí, bude to důvodem k částečnému zastavení exekuce ve výši dlužné částky.