Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.883

Exekuce - nevím jak ji řešit

Odesláno: 
Otevřeno 1680 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
předně Vám moc děkuji za Vaše působení.
rád bych Vás zdvořile požádal o pomoc, či byste byli tak laskavi a odkázali mne na někoho z Vašich kolegů - právníků v Praze, vzhledem k mé tíživé sociální situaci na někoho, kdo se v právu, týkajícího se exekuce, skutečně vyzná a nebude si účtovat horentní sumy. Nerad bych udělal chybný krok.

Potřebuji pomoci já, s exekucemi (jde mi o posouzení možnosti řešení, zda bude reálné požádat o zrušení exekuce, promlčení, či osobní bankrot. nevím.) a mojí matky, kterou postihla exekuce z r. 2007, kdy jí údajně vznikla pohledávky od spol. Homecredit, zaregistroval jsem informaci o rozhodnutí Nejvyššího soudu, který zrušil několik exekucí, apod.

Rád bych vše projednal v některé AK. Velice Vám děkuji.




Velice Vám děkuji




Petr Růžička
 
Dobrý den. Účelem této poradny není dělat reklamu konkrétním advokátům. Pokud však hledáte řešení jediné exekuce, která byla zahájena v roce 2007, můžu Vám rovnou říct, že promlčení nepřichází v úvahu, neboť po zahájení exekučního řízení promlčecí lhůty neběží, pokud by přicházelo v úvahu promlčení před zahájením řízení, mělo být uplatněno v nalézacím řízení. Rovněž osobní bankrot není možné zahájit kvůli jedné exekuci, základní podmínkou je mnohost věřitelů, tj. min. 2 věřitelé s pohledávkami déle než 30 dnů po splatnosti a neschopnost dlužníka tyto pohledávky plnit. Bude třeba řešit exekuci v rámci možností exekučního řádu, ovšem na takto položený dotaz nelze konkrétně odpovědět.