Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.123

Exekuce automobilu podnikatele

Odesláno: 
Otevřeno 1380 x
3 odpovědi
 
Dobrý den Jsem živnostník a mám exekuční příkaz k provedení exekuce prodejem movitých věcí. Chtěl jsem se zeptat muže mi exekutor vzít auto které mám přihlášené k podnikání. Děkuji za odpověd
 
Dobrý den. Je-li povinný podnikatelem, nemůže se výkon rozhodnutí (exekuce) týkat těch věcí z jeho vlastnictví, které nezbytně nutně potřebuje k výkonu své podnikatelské činnosti; to neplatí, vázne-li na těchto věcech zástavní právo a jde-li o vymožení pohledávky oprávněného, která je tímto zástavním právem zajištěna. Pokud tedy auto nezbytně potřebujete k Vašemu podnikání, nelze jej zabavit. Ovšem nezbytnost se posuzuje v každém případě zvlášť. Pokud potřebujete auto pouze k tomu, abyste jezdil za zákazníky přičemž neposkytujete služby v oblasti autodopravy, nejedná se o nezbytnou potřebnost k podnikání.
 
Dobrý den Jsem spoluvlastníkem 1 tř. v RD kde i bydlím má sestra vlastní 2 tř. Na mou třetinu je exekuce zatím mi přišlo pouze usnesení o určení ceny 1 tř. nemovitosti. Cena určena sodním znalcem se mi nezdá proto se budu odvolávat. Problém je v tom že v RD je i obchod asi 30 m čt. a sestra si to pronajímá asi 12 let sama. Na katastru je i nějaká smlouva zástavní právo smluvní já celou dobu nedostal ani korunu z nájmu. Dotaz zní mám nějakou šanci s žalobou u soudu na mou sestru. Děkuji za odpověd.
 
Dobrý den. Váš dotaz se netýká výkonu exekuce, ale podílového spoluvlastnictví. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce ODKAZ. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce ODKAZ.