Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.262

Lze nařídit exekuci po 8mi letech?

Odesláno: 
Otevřeno 1824 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,

dnes mi přišel exekuční příkaz na dluh, který jsem způsobil v roce 2006. Je pravd, že jsem tento dluh způsobil, ale bylo to pod nátlakem a vše bylo řádně oznámeno na policii. Bohužel vše dopadlo jinak než jsem předpokládal a byl jsem odsouzen za podvod. Díky tomuto rozhodnutí jsem ztratil víru v ČR a rozhodl se odcestovat. V roce 2007 byl dán platební rozkaz na původní dluh. do dnešního dne nic nikdy nepřišlo a najednou exekuce v datové schránce. A to ještě na částku kterou nikdy v životě nebudu schopen zaplatit. Je nějaká možnost obrany či mají vůbec nárok po tak dlouhé době tot uskutečnit? Děkuji Lukáš Belik
 
Dobrý den. Pokud jste byl odsouzen za podvod, byla Vám zřejmě uložena povinnost k náhradě škody. Exekuci bylo tedy možné nařídit již podle tohoto rozsudku a to do 10 let od jeho právní moci a vykonatelnosti. Pokud byl vydán platební rozkaz, který jste převzal a nepodal proti němu odpor, jedná se rovněž o exekuční titul, přičemž neexistuje povinnost podat exekuci ihned, jakmile je to možné, ale lze exekuci podat i později.
 
Takže tedy musím vše uhradit. Děkuji tedy tímto českému státu za další zmařený život protže s ejdu zabít protože to nikdy nemůžu zaplatit. Děkuji za odpoved.