Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.288

Exekuce spořícího účtu - je to možné, i když z něj neprovádím platby?

Odesláno: 
Otevřeno 1721 x
1 odpověď
 
Dobrý den
Jak mám postupovat při zjištění navedené exekuce na částku 2384,76, která se mi objevila na účtě, který mám pouze jako spořící, tudíž si na něj jen odkládám finanční částky. Nikdy jsem tento účet nepoužívala k jakékoli finanční transakci, nemám k němu platební kartu a nikdy jsem jej nikde neuváděla. Jak a kde mám zjistit, o co se jedná.
Nevedu žádný soudní spor ohledně dluhů, nebyla jsem nikdy k žádnému podobnému sporu přizvána a nebylo mi zasláno soudní rozhodnutí. Na účtě mám připsanou jmenovanou částku a jméno exPetruň. Děkuji za pomoc Lahutová
 
Dobrý den. Že je účet pouze spořící, tj. neprovádíte z něj jakékoliv platby, nemá na exekuci vliv. Je totiž možné exekučně postihnout pohledávku ze smlouvy o vedení účtu, tedy právo na vyplacení peněz uložených na účtu. O co se jedná zjistíte dvěma způsoby. Zaprvé můžete navštívit exekutorský úřad v Šumperku na adrese K. H. Máchy 1294/2 a zde nahlédnout do spisu. Předtím však doporučuji se předem objednat. Zadruhé můžete požádat o výpis z centrální evidence exekucí na svou osobu. Tento způsob je rychlejší a zjistíte tak, zda na Vás nejsou vedeny i další exekuce.