Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.167

Exekuce mzdy a bankovního účtu různými exekutory

Odesláno: 
Otevřeno 1795 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, stala se mi dnes nepříjemnost, jelikož mám nějaké exekuce, tak když už mám konečně zaměstnání více jak dva roky, tak se mi exekuce začaly strhávat z platu, tedy mám stanovené srážky ze mzdy, mám přítelkyni a dvě děti, dceru 5 let a syna 10 měsíců, ale dnes, když jsem očekával výplatu, tak jsem myslel, že se vybulím. Na účtě výplata byla, ale banka mi zanechala zprávu, že kvůli exekučnímu příkazu mi musí zrušit sms plus, což je příchozí sms o došlých platbách, to už se mi něco nelíbilo, tak jsem běžel na bankomat, ale ještě jsem si výplatu vybral, když jsem přišel domů, tak už na účtě bylo mínus 18 tis. a nějaké drobné, hned jsem si chatoval s bankou a ta mi jen řekla, kde se mám informovat o jakou exekuci se jedná. Je tedy možné, když mám srážky ze mzdy aby mi byl zablokován i účet? A to jsem měl více exekucí a to mi postupně byly strhávány z platu, ale teď toto. Protože jak mám teď živit rodinu a platit nájem? Kdybych to šel vybrat později, tak jsem úplně bez peněz. Takže co teď dělat, nechat si posílat peníze jinde? A nebo je možné nebo pro mě výhodné zažádat osobní bankrot nebo oddlužení a kde najít poctivou firmu, která to dělá? Děkuji moc David
 
Dobrý den. Uvádíte, že máte nějaké exekuce, tj. je možné, že je proti Vám vedeno více exekučních řízení různými exekutory. Je možné provádět výkon exekuce více způsoby najednou, ovšem obecně je provádění exekuce srážkami ze mzdy a obstavením účtu, na který je mzda zasílána považováno za obcházení zákona, neboť ustanovení o srážkách ze mzdy má za cíl ponechat dlužníkovi částku nutnou k přežití, která zohledňuje i počet vyživovaných osob. Ve Vašem případě bude nejlepší, když si se zaměstnavatelem dohodnete, že si budete mzdu vybírat v hotovosti a zrušíte si účet. Exekuční obstavení účtu totiž neznamená, že nemůžete smlouvu o vedení účtu vypovědět.
 
Dobrý den, děkuji za odpověď a ještě se chci zeptat, jestli by se mi vyplatilo oddlužení nebo osobní bankrot. děkuji
 
Dobrý den. Oddlužení je zákonný termín, osobní bankrot je jeho lidový název. Jestli by se Vám vyplatilo tuto proceduru podstoupit nevím. Pro povolení řešení úpadku formou oddlužení je nutné splnit podmínku úhrady minimálně 30% pohledávek během příštích 5 let. Pokud nemáte příjmy, které by Vám umožnily tuto podmínku splnit, nebude Vašemu návrhu vyhověno.